Ο άνθρωπος που «καταστρέφει» τη Βαλένθια έτοιμος να πηδήξει από το καράβι

Ο άνθρωπος που «καταστρέφει» τη Βαλένθια έτοιμος να πηδήξει από το καράβι

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Ο άνθρωπος που «καταστρέφει» τη Βαλένθια έτοιμος να πηδήξει από το καράβι

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και ο Xρήστος Καλαμάρας γράφει για τα λάθη του Πίτερ Λιμ στη Βαλένθια και το καράβι που βουλιάζει μαζί με τον καπετάνιο που ετοιμάζεται να πουλήσει το club...

Συνήθως ο καπετάνιος βουλιάζει μαζί με το καράβι του. Άλλες φορές προτιμάει να φύγει πρώτος πριν αυτό πάει στον πάτο της θάλασσας. Τον δεύτερο δρόμο φαίνεται πως θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης της Βαλένθια, Πίτερ Λιμ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη ψάχνεται να πουλήσει την ομάδα. Μια ομάδα σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι την έλαβε, καταδικάζοντάς την οικονομικά με τα δικά του λάθη.

Το χρονικό της αφορμής...

Την τρέχουσα περίοδο οι «νυχτερίδες» βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Χωρίς προπονητή, αγωνιστικά κάκιστες και χωρίς πλάνο για τη νέα σεζόν. Οι οπαδοί του συλλόγου έχουν καθαρή κόντρα με τον επιχειρηματία από τη Σιγκαπούρη, ασκώντας πιέσεις για αποχώρηση.

Όπως αναφέρει ρεπόρτερ από την Ισπανία που βρίσκεται κοντά στην ομάδα, ο Λιμ έχει δεχθεί 3 κρούσεις από ενδιαφερόμενους. Όλοι οι παραπάνω ζητούν παραπάνω πληροφορίες, αλλά δεν αποκαλύπτεται το όνομα τους. Ο ένας είναι θρύλος της ομάδας, ο άλλος πρώην προπονητής της και ο τρίτος πρώην μεγαλομέτοχος της. Και οι 3 πλευρές ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες από τη «Mertion Holdings», εταιρία μέσω της οποίας ελέγχει το κλαμπ ο Λιμ.

Αφορμή γι' αυτή την εξέλιξη αποτέλεσε το μεγάλο... μπαμ που έγινε στα «σπλάχνα» της ομάδας τις περασμένες εβδομάδες. Μετά την επανέναρξη, η ομάδα της Βαλένθια έδειχνε πως βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο έντονος καυγάς του προπονητή, Άλμπερτ Θελάδες με τον Μάξι Γκόμεζ ήταν η πρώτη σπίθα σε μια φωτιά που κανένας δεν ήθελε. Λίγο αργότερα ήρθαν τα απαξιωτικά σχόλια του Μουκτάρ Ντιακαμπί για τον Ισπανό τεχνικό, μετά την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας. Η συνέχεια γνωστή, με τον Θελάδες να απομακρύνεται και την οργή των οπαδών να δοκιμάζεται.

...και η καθαρή αιτία

Ωστόσο η κρίση στους «Τσε» είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα πριν καν αρχίσει για τα καλά η σεζόν! Όπως προαναφέραμε, ο παραπάνω λόγος ήταν η αφορμή. Τα όργανα όμως είχαν ξεκινήσει από την απόλυση του Μαρθελίνιο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά από δύο χρόνια στα ηνία της ομάδας, ο Ισπανός ήταν ο πλέον πετυχημένος τεχνικός των «νυχτερίδων» την τελευταία δεκαετία. Μέσα σε δύο χρόνια είχε οδηγήσει διαδοχικές σεζόν τους «Τσε» στην 4άδα και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κατάφερε να κερδίσει και το Κόπα Ντελ Ρέι τον Μάιο του 2019. Κυρίως όμως κατάφερε να ξυπνήσει έναν «κοιμώμενο γίγαντα» και να αναδιοργανώσει ένα μη λειτουργικό σύνολο.

Δημιουργώντας μια ομάδα στα πρότυπα της Ατλέτικο του Σιμεόνε, με σφιχτή άμυνα και οργανωμένη επίθεση, ο σύλλογος είδε μετά από (αρκετό) καιρό άσπρη μέρα. Κάτι το οποίο δεν άρεσε (;) στον επιχειρηματία από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος γκρέμισε συθέμελα το οικοδόμημα του έμπειρου προπονητή.

Οι «διαφορές των δύο πλευρών» ήταν αυτές που εν τέλει έφεραν την απομάκρυνση του Μαρθελίνιο από την ηγεσία της ομάδας. Κάτι το οποίο παίκτες αλλά και τεχνικό σταφ (δικαιολογημένα) δεν πήραν με καλό μάτι. “Όποιος πήρε αυτή την απόφαση απλά τους πήρε όλους στο λαιμό του. Θα το πω καθαρά και ξάστερα, δεν είναι δίκαιο” σχολίασε σχετικά με την απόλυση ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Εζέκιελ Γκαράι. Ο «παλμός» και των υπόλοιπων παικτών ήταν κοινός, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως «οι περισσότεροι ήταν σοκαρισμένοι με την απόφαση».

Την υποστήριξη του έδειξε και ο Ματέου Αλεμάνι, αθλητικός διευθυντής της ομάδας και δημιουργός της νέας Βαλένθια μαζί με τον Μαρθελίνιο. Μη μπορώντας να καταλάβει τον λόγο απόλυσης του συνεργάτη του, ο Αλεμάνι ακολούθησε μέχρι την πόρτα της εξόδου τον 54χρονο. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει και αυτός την πλήρη εναντίωση του με την απόφαση του Λιμ.

«Η απόλυση μου ήρθε εξαιτίας της κατάκτησης του κυπέλλου!»

Με τα παραπάνω λόγια απέδωσε την αιτία της απομάκρυνσής του ο Ισπανός τεχνικός λίγους μήνες μετά. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, κάτι παρόμοιο έχει πει και ο Γκάρι Νέβιλ, την περίοδο που βρέθηκε στον πάγκο των «νυχτερίδων».

«Το Κόπα Ντελ Ρέι και το Europa League δεν είναι σημαντικά, μην δώσεις βάση» φέρεται να είχε πει ο Λιμ στον τότε προπονητή της Βαλένθια, κάτι που εξέπληξε τον Άγγλο. Αν αναλογιστούμε τα παραπάνω και όσα δήλωσε ο Μαρθελίνιο, το συμπέρασμα είναι προφανές. Ο ιδιοκτήτης ήθελε η ομάδα του να πηγαίνει καλά μόνο στις... «σοβαρές» διοργανώσεις και να αφήσει τις «ασήμαντες». Ωστόσο αυτή η... ασήμαντη διοργάνωση είναι που έφερε χαρά στους οπαδούς μετά από 11 χρόνια, ενώ η ίδια ασήμαντη διοργάνωση είναι αυτό που θα μείνει όταν λογικά ο Λιμ αποχωρήσει μια και καλή από το σύλλογο.

Και αυτή η... ιδιαίτερη μεγαλομανία είναι που έφερε τον σύλλογο από τις αστραφτερές διοργανώσεις πίσω στη μετριότητα και τη γκρίνια. Οι κενές φιλοδοξίες χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές και μοιραίες. Όπως και έγινε.

Η Βαλένθια έγινε «τσιφλίκι» στα χέρια ενός αδιάφορου

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος ήταν η επικείμενη πώληση του αστεριού της ομάδας, Ροδρίγο. Ο Ισπανός είχε παραδεχθεί πως δεν θα είχε πρόβλημα να αποχωρήσει, με τη Νάπολι να πλησιάζει ιδιαίτερα κοντά. Ωστόσο η μεταγραφή τελικά κατέρρευσε καθώς δεν βρέθηκε έγκαιρα ο κατάλληλος αντικαταστάτης. «Ένας ιδιοκτήτης έχει το ελεύθερο να πουλήσει ή να κρατήσει έναν παίκτη όταν αυτός το θεωρεί απαραίτητο. Ωστόσο με την περίπτωση του Ροδρίγο κατάλαβα πως δεν θα υπήρχε αντικαταστάτης του. Και αν υπήρχε δεν θα ήταν στο επίπεδο του» ήταν τα λόγια του Μαρθελίνιο.

Ακόμα μια κόντρα των δύο πλευρών υπήρξε σχετικά με τη μεταγραφή του Ραφίνια Αλκάνταρα. Ο Μαρθελίνιο επιθυμούσε την απόκτηση του παίκτη, όμως ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη είχε άλλη άποψη. «Αρχικά μας έδωσε τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να προχωρήσει η μεταγραφή, κάτι το οποίο δεχθήκαμε. Ωστόσο στη συνέχεια είπε πως τελικά θα υπήρχε συμφωνία, κάτι που ακύρωσε ξανά μετά από λίγο. Βλέποντας αυτά ήξερα πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ολική ρήξη» είχε πει ο κόουτς.

Η ίδια αντιμετώπιση φαίνεται και από μια πρόσφατη ανάρτηση της κόρης του Λιμ, η οποία πλέον έχει διαγραφεί: «Πάμε πάλι τα ίδια. Μερικοί οπαδοί της Βαλένθια βρίζουν την οικογένεια μου και εμένα. Δεν το καταλαβαίνουν; Η ομάδα είναι δικιά μας και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε και δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι». Όσα προαναφέρθηκαν είναι κάτι παραπάνω από ικανά να περιγράψουν την σχέση του ιδιοκτήτη και του περίγυρού του με τον σύλλογο.

Ουσιαστικά ο Θελάδες παρέλαβε μια ομάδα με δυσαρεστημένους παίκτες, προσωπικό, οπαδούς και έναν ιδιοκτήτη αδιάφορο. Όλα αυτά καθιστούν αναπόφευκτη την τραγική κατάσταση της ομάδας σήμερα. Ούσα στη δέκατη θέση και με το τρένο της Ευρώπης να απομακρύνεται επικίνδυνα, η Βαλένθια θα έχει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι μπροστά της. Αρχικά λόγω αποχωρήσεων παικτών, οι οποίοι δικαιολογημένα θέλουν να αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεύτερον, λόγω οικονομικών, καθώς δεν θα υπάρξει λογικά χρηματική ενίσχυση από τα έσοδα της Ευρώπης. Και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του Λιμ, δεν πρόκειται να υπάρξει υποστήριξη από τον ίδιο.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog