Ο Λουίς Σουάρες «δαγκώνει» και γράφει ιστορία (infographic & vids)

Ο Λουίς Σουάρες «δαγκώνει» και γράφει ιστορία (infographic & vids)

Κώστας Τόπας
Ο Λουίς Σουάρες «δαγκώνει» και γράφει ιστορία (infographic & vids)

bet365

Το 195ο τέρμα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, πανηγύρισε ο Λουίς Σουάρες, στο ματς με την Εσπανιόλ και έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία των Καταλανών.

Οι αμέτρητοι πανηγυρισμοί του έμπειρου επιθετικού με την φανέλα της Μπαρτσελόνα τον έχουν φέρει πλέον σύμφωνα με τα στατιστικά στην λίστα με τους κορυφαίους.

Διανύοντας την έκτη του σεζόν στην ομάδα, ο Λουίς Σουάρες κατάφερε να γράψει ιστορία. Με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Εσπανιόλ, όχι μόνο έδωσε στην ομάδα του νίκη, κρατώντας της έτσι «ζωντανή» για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου, ξεπερνώντας σε γκολ, τον Λάζλο Κουμπάλα, ο οποίος διέπρεψε την δεκαετία 1951-1961.

Ο παλαίμαχος άσος της Μπάρτσα, Θέσαρ Ροντρίγκεζ, είναι αυτός ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με 232 τέρματα και φυσικά, ο αξεπέραστος, Λιονέλ Μέσι με τα 630 γκολ.

ΠΗΓΗ: Sofascore

Οσον αφορά τη φετινή σεζόν του Λουίς Σουάρες, δεν ήταν και η ιδανικότερη για τον ίδιο. Κι αυτό διότι ο σοβαρός τραυματισμός που είχε υποστεί τον Γενάρη, τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης τέσσερις μήνες. Ο Ουρουγουανός πριν πάθει τη μεγάλη ζημιά είχε πετύχει 14 γκολ σε 23 αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League.

Βέβαια από την μία, ήταν τυχερός μες την ατυχία του. Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης λειτούργησε υπέρ του. Ο Λουίς Σουάρες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή την κατάσταση και στην περίοδο της καραντίνας κατάφερε, μέσω σκληρών προπονήσεων να επανέλθει ακόμα καλύτερος.

Με το restart, ήταν αποφασισμένος για την επάνοδο του. Στο πρώτο ματς που έδωσε η Μπαρτσελόνα, ο έμπειρος φορ, πάτησε και πάλι χορτάρι μετά από πέντε μήνες. Μπορεί να πέρασε ως αλλαγή στο νικηφόρο (4-0) ματς με την Εσπανιόλ και να αγωνίστηκε για 33 λεπτά, ωστόσο αυτά ήταν αρκετά για να δώσει μία ασίστ στον συμπαίκτη του Λιονέλ Μέσι.

Ο Σουάρες μετά την επιστροφή της ομάδας, στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, έχει αγωνιστεί 557’, σκοράροντας 4 τέρματα και σερβίροντας ένα γκολ.

Μάλιστα, μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Εσπανιόλ, βρίσκεται στην 4η θέση του πίνακα των φετινών σκόρερ της La Liga, με 15, πίσω από τον Ζεράρ Μορένο (16), Καρίμ Μπενζεμά (17) και τον συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι (22).

Το αξιοσημείωτο είναι πως κανένας από τους παραπάνω παίκτες, δεν έχασαν τόσα παιχνίδια όσα έχασε ο Λουίς Σουάρες, εξαιτίας του τραυματισμού. Αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα παραμένει άριστη!

Ο Κίκε Σετιέν δεν μπορεί να διανοηθεί την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς την παρουσία του 33χρονου επιθετικού. «Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μας παίκτες. Πρέπει να τον έχουμε στο γήπεδο, ότι και να γίνει», είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ισπανός τεχνικός.

Στην εξαετή παρουσία του στους «μπλαουγκράνα», ο Λουίς Σουάρες αποτελεί έναν εκ των ηγετών της ομάδας. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου χάρη στα δικά του τέρματα, πήρε από το χέρι την Μπάρτσα και την οδήγησε σε επιτυχίες.

Εως τώρα μετράει 13 τίτλους. (1 Champions League, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 UEFA Super Cup, 4 Κύπελλα Ισπανίας, 2 Super Cup Ισπανίας), ενώ όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις τη σεζόν 2015/16 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της La Liga, έχοντας 40 τέρματα.

Τα 195 γκολ τα οποία σημείωσε με τη φανέλα της Μπάρτσα, είναι και η καλύτερη του επίδοση στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Μόνο με την ομάδα του Αγιαξ, κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα των 100 γκολ, φτάνοντας τα 111, αλλά και πάλι αυτά τα ξεπέρασε προ πολλού, αγωνιζόμενος με τους «μπλαουγκράνα».

ΠΗΓΗ: Sofascore

Παρά τα 33 του χρόνια, η διοίκηση δεν θέλει να αποχωριστεί λίαν συντόμως τον Ουρουγουανό επιθετικό, γι' αυτό και κάνει ό,τι μπορεί για να τον διατηρήσει στο ρόστερ τουλάχιστον μέχρι το 2021, τότε που εκπνέει το συμβόλαιο του. Από την πλευρά του και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στους «μπλαουγκράνα» παρά το ενδιαφέρον που υπάρχουν από ομάδες του MLS.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λουίς Σουάρες, αποτελεί ένα από τα βασικότερα όπλα της Μπαρτσελόνα και όσο μεγαλώνει και ωριμάζει αποδεικνύει πως γίνεται όλο και καλύτερος. Αλλωστε το μαρτυρούν και τα νούμερα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα