Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-4: Ζωντανή με την καλύτερη φετινή της εκδοχή (vids)

Gazzetta team
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-4: Ζωντανή με την καλύτερη φετινή της εκδοχή (vids)

bet365

Πειστική (επιτέλους) η Μπάρτσα, επανέφερε την απόσταση από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης στους τέσσερις βαθμούς.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Μπαρτσελόνα ΔΕΝ θα κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία αφού, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, απέχει τέσσερις βαθμούς (υστερεί και στην ισοβαθμία) από την ασταμάτητη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία νίκησε και στο Μπιλμπάο την Αθλέτικ.

Με εμφανίσεις όπως αυτή στο 4-1 επί της Βιγιαρεάλ, όμως, η ομάδα του Κίκε Σετιέν έδειξε ότι μπορεί να αποδώσει καλό, ποιοτικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, ούσα ικανή να παλέψει για κάτι καλό στο Champions League.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, μετά το... καψώνι στο 2-2 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, επανήλθε στην ενδεκάδα, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση ως Μπλαουγκράνα και πέτυχε ένα απίθανο γκολ, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή του Σετιέν να ξεκινήσει τον Γάλλο δίπλα στον Λουίς Σουάρες, με τον Λιονέλ Μέσι σε ελεύθερο ρόλο από πίσω τους.

Οι Μπλαουγκράνα ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο τέταρτο λεπτό με αυτογκόλ του Πάου Τόρες, ύστερα από προσπάθεια και συρτή σέντρα του Τζόρντι Άλμπα.

Η Βιγιαρεάλ, φορμαρισμένη και φιλόδοξη, απάντησε γρήγορα με το 16ο φετινό γκολ του Ζεράρ Μορένο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και νίκησε τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, σε απόκρουση του Γερμανού σε σουτ του Σάντι Καθόρλα (14').

Η χαρά του Κίτρινου Υποβρυχίου για την ισοφάριση, όμως, κράτησε μόλις έξι λεπτά, όσα χρειάστηκε ο Μέσι για να κάνει ένα σλάλομ από τα... παλιά, να πασάρει στον Σουάρες, προκειμένου ο Ουρουγουανός με καταπληκτικό πλασέ (η μπάλα βρήκε ελάχιστα στο πόδι του Ραούλ Αλμπιόλ) να δώσει ξανά προβάδισμα στην Μπάρτσα, πιάνοντας στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Λάσλο Κουμπάλα, με 194 γκολ έκαστος. Πλέον, μπροστά του είναι «μόνο» ο Θέσαρ Ροδρίγεθ με 232 και, βεβαίως, ο Μέσι με... 630!

Οι Καταλανοί δεν έμειναν εκεί και, λίγο πριν από την ανάπαυλα, πέτυχαν ένα ακόμα πιο ωραίο γκολ. Ο Μέσι μπήκε στην περιοχή και, με τακουνάκι, σέρβιρε την μπάλα στον Γκριεζμάν, ο οποίος με απίθανη λόμπα από το ύψος της περιοχής, αιφνιδίασε τον Σέρχιο Ασένχο και πέτυχε, με διαφορά, το καλύτερο του γκολ ως Μπλαουγκράνα.

Η αφελής στην άμυνα Βιγιαρεάλ, παρά τις αλλαγές του Χάβι Καγεχα, δεν απείλησε ουσιαστικά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με την Μπάρτσα μάλιστα να πετυχαίνει τέταρτο γκολ με τον Μέσι (69'), το οποίο ακυρώθηκε για... οριακό οφσάιντ του Αρτούρο Βιδάλ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να επιτίθενται και ο πολλά υποσχόμενος Ανσού Φατί, ο οποίος είχε μπει αλλαγή, έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με σουτ αιφνιδίασε τον Ασένχο (βγήκε MVP, παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε!) για να βάλει το κερασάκι στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της Μπάρτσα.

Οι Μπλαουγκράνα, μάλιστα, άγγιξαν το 5-1 σε διπλό δοκάρι του Μέσι και του Μπρέιθγουεϊτ, το δεύτερο ύστερα από απίστευτη απόκρουση του Ασένχο. Άραγε θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια;

Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγέχα): Ασένχο – Γασπάρ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Αλμπέρτο Μορένο – Τσουκουέζε, Ανγκισά, Ιμπόρα (46' Μπρούνο Σοριάνο), Καθόρλα (56' Μάνου Τριγέρος) – Ζεράρ Μορένο (46' Μόι Γόμεθ), Αλκάθερ (36' λ. τρ. Μπάκα – 70' Νίνιο).

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο (60' Ράκιτιτς), Πικέ (82' Αραούχο), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (72' Μπρέιθγουεϊτ), Αρτούρο Βιδάλ – Μέσι, Σουάρες (60' Ρίκι Πουτς), Γκριεζμάν (72' Φατί).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα