Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 3-1: Λιοντάρια για Europa, Νησιώτες για... φούντο (vid)

Gazzetta team
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 3-1: Λιοντάρια για Europa, Νησιώτες για... φούντο (vid)

bet365

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο παραμένει γερά στην μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, με την Μαγιόρκα να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον στόχο της παραμονής.

Ο βασκικός τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη σεζόν, ώστε (κορονοϊού επιτρέποντος) να γίνει με φιλάθλους και των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, λοιπόν, τα Λιοντάρια δεν θα μπορούν να περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά θα προσπαθήσουν να τερματίσουν στην πρώτη επτάδα της La Liga.

Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση για την ομάδα του Γαΐθκα Γαριτάνο ήταν η νίκη επί της Μαγιόρκα (3-1), η οποία με την σειρά της έχασε και άλλο έδαφος στην μάχη της παραμονής, αφού είναι σταθερά στην τελευταία τριάδα και στο -6 από τις θέσεις σωτηρίας.

Καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν πριν από το ημίωρο με 2-0 (16' πέν. Ραούλ Γαρθία, 24' Οϊχάν Σανθέτ), με το δεύτερο γκολ του πολλά υποσχόμενου Σανθέτ να είναι ιστορικό, αφού είναι το πρώτο που σημειώνει για την Αθλέτικ παίκτης που γεννήθηκε από το 2000 και μετά.

Οι Νησιώτες, απελπισμένοι για βαθμούς, δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν για να επιστρέψουν στο ματς. Μείωσαν με εύστοχο πέναλτι του Άντε Μπουντιμίρ (70'), αλλά με την είσοδο των καθυστερήσεων ο Ασιέρ Βιγιαλίμπρε σφράγισε οριστικά τη νίκη... επτάδας (απέχει μόλις δύο βαθμούς) για τα Λιοντάρια.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα