Έιμπαρ - Μπιλμπάο 2-2: Έσωσε τον βαθμό, έχασε την ευκαιρία η Αθλέτικ (vid)

Gazzetta team
Έιμπαρ - Μπιλμπάο 2-2: Έσωσε τον βαθμό, έχασε την ευκαιρία η Αθλέτικ (vid)

bet365

Με γκολ στο 81' η Μπιλμπάο απέσπασε τον βαθμό από την έδρα της Έιμπαρ (2-2), αλλά έχασε την ευκαιρία να μειώσει σε απόσταση βολής από τις θέσεις της Ευρώπης

Στην επιστροφή της La Liga, η Αθλέτικ Μπιλμπάο μοιράστηκε από έναν βαθμό με την Ατλέτικο Μαδρίτης και κρίνοντας από το διαμέτρημα του αντιπάλου δεν ήταν κι άσχημη νέα αρχή. Κόντρα στην υποδεέστερη Έιμπαρ, όμως, οι Βάσκοι έμειναν ξανά μακριά από τη νίκη, κόλλησαν στην ισοπαλία (2-2), αλλά έτσι όπως κύλησε το ματς μπορεί να δηλώνει ευχαριστημένη.

Η ομάδα του Γκαΐθκα Γκαριτάνο μπορεί να προηγήθηκε με τον αρχηγό της, Ραούλ Γκαρθία με πέναλτι μόλις στο 9ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν άμεσα τα «δόντια» τους, με τον Κίκε να ισοφαρίζει στο 19'. Μάλιστα, η Έιμπαρ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Μπιλμπάο για το προβάδισμα με πέναλτι, παίρνοντας η ίδια τα ηνία του σκορ στο 78' με εκτέλεση του Ορεγιάνα από την άσπρη βούλα κι όλα έδειξαν πως βαδίζει πρόσω ολοταχώς για τη νίκη.

Ωστόσο, η Αθλέτικ ύψωσε εμπόδιο και δεν την άφησε να χαρεί για πολύ, φέρνοντας το ματς στα ίσα με τον Βιγιαλίμπρε στο 81'. Αυτό έμελλε να είναι και το γκολ που θα έκρινε τον ρου του αγώνα, με την Μπιλμπάο να σώζει τον βαθμό, αλλά να χάνει εκ νέου έδαφος στη μάχη για την Ευρώπη (10η, 39 β.) και την ευκαιρία να μειώσει σε απόσταση -2 από την 7η Βιγιαρεάλ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα