Μπαρτσελόνα: Τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν πωλήσεις παικτών

Μπαρτσελόνα: Τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν πωλήσεις παικτών

Κώστας Τόπας
Μπαρτσελόνα: Τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν πωλήσεις παικτών

bet365

Η Μπαρτσελόνα ήταν από τους πρώτους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους που ανακοίνωσε περικοπές στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού.

Εκτιμάται πως οι «μπλαουγκράνα» αναμένεται να χάσουν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ εισοδήματος, εξαιτίας της κρίσης του Covid-19, παρά το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές δέχθηκαν τη μείωση του μισθού τους κατά 70%.

Η διοίκηση της Μπάρτσα βλέποντας πως ακόμα και με τα μέτρα που πήρε για τις περικοπές στα συμβόλαια, δεν είναι αρκετό σκέφτεται στην πώληση πρωτοκλασάτων παικτών το καλοκαίρι, ώστε να ισοσκελίσουν τα οικονομικά της.

Ο Ουμτιτί είναι ο Νο.1 υποψήφιος προς αποχώρηση, με τη Νάπολι να καραδοκεί για την περίπτωση του. Κουτίνιο και Ράκιτιτς είναι κι αυτοί στη σχετική λίστα. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα γνωρίζει πολύ καλά πως μετά την κρίση, δεν είναι αρκετά εύκολο το έργο της να παραχωρήσει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές σε υψηλή τιμή.

Εάν δεν είναι σε θέση να ξεφορτωθεί παίκτες, δεν θα μπορέσει να δώσει νέα συμβόλαια και αυξήσεις αμοιβών σε εκείνους που βρίσκονται ήδη στην τρέχουσα ομάδα. Ως αποτέλεσμα, ο σύλλογος θα πρέπει να καθίσει με τους παίκτες για να ζητήσει να κάνουν περισσότερες οικονομικές θυσίες προκειμένου να διασφαλιστεί το οικονομικό μέλλον του συλλόγου.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

LA LIGA NEWS FEED