Κορονοϊός – La Liga: Οι οδηγίες στους παίκτες για τις ατομικές προπονήσεις

Gazzetta team
Κορονοϊός – La Liga: Οι οδηγίες στους παίκτες για τις ατομικές προπονήσεις

bet365

Η La Liga έστειλε στους συλλόγους φυλλάδιο με τις οδηγίες του πρωτοκόλλου υγείας για την επιστροφή στις, καταρχήν ατομικές, προπονήσεις.

Η επιστροφή των ομάδων της La Liga στις προπονήσεις είναι επίσημη. Η διοργανώτρια αρχή έστειλε φυλλάδιο με τις βασικές οδηγίες στους ποδοσφαιριστές για τις πρώτες δύο φάσεις της επιστροφής.

Οι παίκτες θα πρέπει να φορούν τα ρούχα προπόνησης κατά την άφιξή τους στο προπονητικό κέντρο και να χρησιμοποιούν γάντια και μάσκες πριν αρχίσουν την προπόνηση, με τις δύο πρώτες φάσεις να περιλαμβάνουν τεστ PCR και για αντισώματα για τον κορονοϊό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στην πρώτη φάση θα γίνουν τα προαναφερθέντα τεστ και στην δεύτερη θα αρχίσουν οι ατομικές προπονήσεις, ενώ θα συνεχίζονται τα τεστ για τα αντισώματα του ιού Covid-19.

Το έγγραφο εξηγεί ότι τα τεστ θα γίνουν τόσο στους παίκτες, όσο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα βρίσκονται στα προπονητικά κέντρα, την ώρα που θα τους πει ο σύλλογος, με τις εγκαταστάσεις να έχουν απολυμανθεί πριν.

Πριν από τις προπονήσεις κατά γκρουπ, οι παίκτες θα ξεκινήσουν τις ατομικές προπονήσεις, με τους παίκτες να λαμβάνουν, το βράδυ πριν από την δεύτερη φάση, πληροφορίες από τον σύλλογο για την δουλειά που θα πρέπει να κάνουν την επόμενη μέρα και το ωράριο κατά το οποίο θα πρέπει να μεταβούν στις εγκαταστάσεις μέσω κομπιούτερ, κινητού ή τάμπλετ.

Στις εγκαταστάσεις θα φτάνουν από το σπίτι τους με το αυτοκίνητο τους και χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο. Θα προπονούνται το πολύ έξι παίκτες ανά γήπεδο και πάντα κρατώντας το διπλό της απόστασης ασφαλείας.

Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να φτάσουν στις εγκαταστάσεις με τα ρούχα προπόνησης από το σπίτι τους, θα κουβαλούν τα δικά τους παπούτσια και, αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν το γυμναστήριο, θα μπορούν να το κάνουν μόνο ατομικά ή με άλλον συμπαίκτη, πάντα σεβόμενοι την απόσταση ασφαλείας.

Οι σύλλογοι, στο τέλος της προπόνησης, θα δίνουν μια σακούλα βίο – αποσπώμενη και κλειστή με τα ρούχα για την προπόνηση της επόμενης ημέρας και οι παίκτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ίδια σακούλα ώστε, στα σπίτια τους, να φυλάνε τα χρησιμοποιημένα ρούχα της προπόνησης. Την επόμενη μέρα, θα μπορούν να τοποθετούν αυτή την σακούλα σε έναν κάδο ώστε οι αρμόδιοι του συλλόγου να πλένουν τα χρησιμοποιημένα ρούχα.

Μόλις ολοκληρώνουν την προπόνηση, οι παίκτες θα αποφεύγουν να παραμείνουν πολλή ώρα στις εγκαταστάσεις και σε περίπτωση που θα παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τον γιατρό της ομάδας και να απομονωθούν.

Στις δύο πρώτες φάσεις, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ θα μένουν στα σπίτια τους με τους συγγενείς και τους ανθρώπους που διαμένουν συνήθως. Πιο μπροστά, η La Liga θα στείλει τις οδηγίες στην Φάση 3 (προπονήσεις ανά γκρουπ) και Φάση 4 (ομαδικές προπονήσεις).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα