Κορονοϊός – Ράκιτιτς: «Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσω, θέλω να παίξω»

Κορονοϊός – Ράκιτιτς: «Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσω, θέλω να παίξω»

Gazzetta team
Κορονοϊός – Ράκιτιτς: «Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσω, θέλω να παίξω»

bet365

Ο Ιβάν Ράκιτιτς δηλώνει έτοιμος να αναλάβει το ρίσκο για να προσβληθεί από τον κορονοϊό, θέλοντας να επιστρέψει άμεσα στην δράση.

Virtual Sports* που ξεχωρίζουν για τα καταπληκτικά γραφικά τους. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών εμφανίζεται προβληματισμένη για την βεβιασμένη (;) επιστροφή των πρωταθλημάτων στην δράση, όσο η σκιά του κορονοϊού απλώνεται βαριά πάνω από όλο τον πλανήτη.

Υπάρχουν, βεβαίως, και εξαιρέσεις, όπως είναι ο Ιβάν Ράκιτιτς. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Marca», o Κροάτης μέσος της Μπαρτσελόνα δεν δίστασε να δηλώσει ότι «αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσω, γιατί θέλω να παίξω και να επιστρέψω στην κοινωνία αυτό που μας δίνει».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ράκιτιτς εξηγεί ότι «είναι προφανές ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε με τις μεγαλύτερες δυνατές υγειονομικές εγγυήσεις, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα είναι στο 100%».

Ορθά σκεπτόμενος, ο έμπειρος μέσος λέει πως «αυτό το ίδιο ρίσκο το έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που θα γυρίσουν στις δουλειές τους. Οι υπάλληλοι ενός σούπερ μάρκετ επίσης αλλάζουν σε αποδυτήρια και έχουν τις ίδιες πιθανότητες ή περισσότερες να κολλήσουν απ' ότι εμείς. Εκείνοι αναλαμβάνουν αυτό το ρίσκο και εγώ επίσης θέλω να το αναλάβω. Πιστεύω ότι έχουμε αυτό το χρέος και είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσουμε τους φιλάθλους, εκείνοι θα λάτρευαν να υπάρξει ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε ο κόσμος να απολαύσει ξανά το ποδόσφαιρο, εμείς οι ποδοσφαιριστές να είμαστε ένα παράδειγμα, στηρίζοντας όλους τους εργαζόμενους που μας απέδειξαν αυτή την δύναμη. Εγώ θέλω να προστεθώ σε αυτή την δύναμη».

Ο δευτεραθλητής κόσμου πρόσθεσε σχετικά ότι «το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό για πολλούς ανθρώπους και η απόδειξη αυτού είναι ότι κινεί πολλά χρήματα. Ξέρω ότι το ρίσκο είναι πολύ μικρό, αλλά πρέπει να φανούμε αλληλέγγυοι με όσους ρισκάρουν για εμάς από το πρώτο λεπτό και θα συνεχίσουν έτσι για πολλές μέρες».

Καταλήγοντας, ο Ράκιτιτς υποστήριξε πως «έχω ακούσει πολύ κόσμο να μιλάει για τα προβλήματα που θα υπήρχαν αν δεν παίξουμε, οικονομικά προβλήματα, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καλανταριού, άνοδοι, υποβιβασμοί, αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για τους ανθρώπους για τους οποίους το ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος της ζωής τους και ξαφνικά τους το πήραν. Θεωρώ ότι είναι η στιγμή εμείς οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να τραβήξουμε το κάρο και δεν το λέω από οικονομικής πλευράς».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα