Πώς οι αμυντικοί προσπαθούν να σταματήσουν τον Μέσι και δεν μπορούν (vid)

Πώς οι αμυντικοί προσπαθούν να σταματήσουν τον Μέσι και δεν μπορούν (vid)

Κώστας Τόπας
Πώς οι αμυντικοί προσπαθούν να σταματήσουν τον Μέσι και δεν μπορούν (vid)

bet365

Αρκετοί κορυφαίοι αμυντικοί έχουν παραδεχθεί πως είναι αδύνατο να σταματήσουν τον Μέσι όταν καλούνται να τον αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι η μπάλα είναι κολλημένη στα πόδια του Αργεντινού άσου της Μπαρτσελόνα. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα φάουλ είναι μερικά από τα «κλειδιά» των αμυντικών κάθε φορά που αντιμετωπίζουν τον Λιονέλ Μέσι. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να τον σταματήσουν.

Ομάδες αλλάζουν ολόκληρη την αμυντική τακτική τους, ώστε να περιορίσουν τον "Λίο" και να μην τον αφήσουν να προκαλέσει μπελάδες. Παρ' όλα αυτά ο Μέσι δεν φαίνεται να ενοχλείται ούτε από σκληρές άμυνες και φάουλ, γνωρίζοντας πως θα βρει τον τρόπο για να «τρυπώσει» και να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές άμυνες, για να περιορίσει τον Μέσι ήταν αυτή της Σοσιεδάδ. Σε ένα κερδισμένο φάουλ των «μπλαουγκράνα» οι παίκτες της Σοσιεδάδ, προσπάθησαν να κλείσουν κάθε κενό, προκειμένου η μπάλα να μην καταλήξει στην εστία. Πως το κατάφεραν αυτό; Και οι 11 ποδοσφαιριστές παρατάχθηκαν σε διαφορετικές θέσεις στην περιοχή του Ρεμίρο.

Τρεις ποδοσφαιριστές ήταν στο τείχος, πέντε διασκορπισμένοι στην περιοχή και δύο ήταν στην γραμμή της εστίας.

Από την άλλη, πόσες φορές έχουμε δει στο παρελθόν τους Ράμος και Πέπε να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην αφήσουν τον Μέσι να κάνει το παιχνίδι του; Από... trashtalking μέχρι σκληρά μαρκαρίσματα.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα από το να κάνει θαύματα στο χορτάρι. Μάλλον ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσεις τον Μέσι είναι να πατήσεις... παύση στο βίντεο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα