11άδες ανά χώρα: Η Μπαρτσελόνα «χωρισμένη» σε Εθνικές ομάδες! (pics & poll)

11άδες ανά χώρα: Η Μπαρτσελόνα «χωρισμένη» σε Εθνικές ομάδες! (pics & poll)

Δημήτρης Ρούσσος
11άδες ανά χώρα: Η Μπαρτσελόνα «χωρισμένη» σε Εθνικές ομάδες! (pics & poll)

bet365

Το gazzetta.gr ξεψαχνίζει τα ρόστερ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και παρατάσσει τους παίκτες ανά εθνικότητα, δημιουργώντας ξεχωριστές all time 11αδες από συγκεκριμένες χώρες!

Αργία… τέχνας κατεργάζεται και ελλείψει αγωνιστικής δράσης, το ενδιαφέρον μεταφέρεται αναπόφευκτα σε πράγματα που δύσκολα προλαβαίνει να κάνει κάποιος με τη ζωή να εξελίσσεται «κανονικά».

Αγώνες δεν πραγματοποιούνται, μεταγραφές ούτε πραγματοποιούνται ούτε σχεδιάζονται, επομένως οι ανασκοπήσεις, τα αφιερώματα και τα flashback κάνουν την ποδοσφαιρική ανομβρία λιγότερο βασανιστική!

Το gazzetta.gr επιχείρησε να… πειραματιστεί με τους παίκτες που κατά καιρούς έχουν αγωνιστεί στους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, να τους καταγράψει και να συνθέσει πάνω στον καμβά του Instagram και του Facebook ένα… what if: πως θα ήταν οι ομάδες αν συνυπήρχαν ποδοσφαιριστές όλων των εποχών ανά εθνικότητα!

Δηλαδή, ο Νεϊμάρ μαζί με τον Ριβάλντο, ο Ζιντάν μαζί με τον Μπενζεμά, ο Μπέκαμ με τον Ράσφορντ, ο Φιρμίνο με τον

Η ιδέα είναι απλή: μια 11αδα από τη Βραζιλία, αντίστοιχα από την Αργεντινή, τη Γαλλία, την Αγγλία και ούτω καθεξής. Ξεπερνώντας κριτήρια όπως: «ποιοι είναι οι καλύτεροι», αφού αυτά είναι υποκειμενικά, καθώς και δυσκολίες σαν τις εξής:

  • Να μην συμπληρώνεται μια υπέροχη 11αδα, αφού λείπει ο τερματοφύλακας (πχ. Ρεάλ – Βραζιλία)
  • Να μην υπάρχει ευκρινές φωτογραφικό υλικό, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποιοτικά (πχ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από τα ‘50s, τα ‘60s κλπ).

Πρώτη στη λίστα είναι η Μπαρτσελόνα, χωρισμένη στις εξής χώρες: 1) Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία και μια Rest of Europe, για να χωρέσουν και όσοι δεν συγκροτούσαν μια «Εθνική» μόνοι τους. O διαχωρισμός δεν επέτρεψε στον Ουρουγουανό Σουάρες να «τρυπώσει», ενώ μια μικρή αστοχία στην περίπτωση του Ζλάταν την... προσπερνάμε, γιατί ήταν η πρώτη μας φορά!

Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, με διαφορετικές συνθέσεις, αφού για παράδειγμα δεν συναντάς εύκολα 11 Ισπανούς που να έπαιξαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή 11 Αργεντίνους που αγωνίστηκαν στη Μπάγερν Μονάχου.

Στο poll μπορείτε να ψηφίσετε και την αγαπημένη σας «μπλαουγκράνα» 11αδα και συντονιστείτε στα social media του gazzetta.gr, όπου τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα φωτογραφικά αφιερώματα!

Photo Credits: Μαριλίζα Κοντογεώργου, Άννα-Μαρία Καλογεράκη

 

LA LIGA Τελευταία Νέα