Κορονοϊός: Η Μπαρτσελόνα μιμείται την Ρεάλ για λόγους... ψυχικής υγείας!

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η Μπαρτσελόνα μιμείται την Ρεάλ για λόγους... ψυχικής υγείας!

bet365

Στην Μπαρτσελόνα μελετούν το ενδεχόμενο να δώσουν παιχνίδια φέτος στο γήπεδο «Γιόχαν Κρόιφ» της δεύτερης ομάδας, όπως θα κάνει η Ρεάλ, ώστε να βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το «πράσινο φως» από την ισπανική Λίγκα για να δώσει παιχνίδια πρωταθλήματος στο γήπεδο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» όπου αγωνίζεται η δεύτερη ομάδα, όταν και εφόσον επαναρχίσει η La Liga (πάντα στην σκιά του κορονοϊού), ώστε να συνεχιστούν κανονικά τα έργα ανακαίνισης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

«Στο Ντι Στέφανο για την ανατροπή στο πρωτάθλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο φύλλο της Τρίτης (21/4) η εφημερίδα «Marca» για την κίνηση της Βασίλισσας, την οποία σκέφτεται να μιμηθεί η Μπαρτσελόνα, αλλά για λόγους... ψυχικής υγείας!

Οι Μπλαουγκράνα, λοιπόν, ενδέχεται να μεταφέρουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους στο χωρητικότητας έξι χιλιάδων θεατών «Γιόχαν Κρόιφ», το οποίο βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, ώστε οι παίκτες να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις άδειες εξέδρες, σε σχέση με το αχανές «Καμπ Νόου».

«Το γήπεδο «Γιόχαν Κρόιφ» θα ήταν μια καταπληκτική εναλλακτική για να περιοριστεί ο αντίκτυπος των άδειων εξεδρών. Το να έχεις λίγους ανθρώπους σε ένα πολύ μικρότερο γήπεδο, το κάνει να μοιάζει λιγότερο άδειο» υποστήριξε σχετικά ο θρύλος της Μπάρτσα, Κάρλες Ρεσάκ.

Επιπλέον, στα συν είναι οι ίδιες διαστάσεις με το «Καμπ Νόου», η ομάδα δεν θα έπρεπε να μετακινηθεί παρά ελάχιστα μέτρα μέσα στο προπονητικό κέντρο, τα έξοδα λειτουργίας θα ήταν μικρότερα και το χορτάρι τοποθετήθηκε πρόσφατα και είναι σε άψογη κατάσταση. Στα μείον, η πτώση στην ποιότητα της τηλεοπτικής κάλυψης με την τοποθέτηση των κάμερων.

Εφόσον, βεβαίως, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα προχωρήσουν στην προσωρινή... μετακόμιση, θα πρέπει πρώτα να εξοπλίσουν τα γήπεδα με το απαραίτητο σύστημα VAR.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα