La Liga: Μπάρτσα, Ρεάλ, Σεβίλλη και Σοσιεδάδ στο Champions League πρότεινε η ομοσπονδία...

Gazzetta team
La Liga: Μπάρτσα, Ρεάλ, Σεβίλλη και Σοσιεδάδ στο Champions League πρότεινε η ομοσπονδία...

bet365

Η ισπανική ομοσπονδία πρότεινε, αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, να παίξουν στο επόμενο Champions League οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τωρινής βαθμολογίας.

Στην Ισπανία, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι ποδοσφαιρικές αρχές ψάχνουν τρόπους για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, έστω και στην σκιά της κρίσης του κορονοϊού.

Για παν ενδεχόμενο, όμως, εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια. Σε αυτό της οριστικής διακοπής της La Liga λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρότεινε, στα ευρωπαϊκά κύπελλα της περιόδου 2020-21, να παίξουν οι ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στις «ευρωπαϊκές» θέσεις.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη και Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Champions League, με Ατλέτικο Μαδρίτης και Χετάφε στο Europa League. Το τρίτο εισιτήριο για την δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση θα δίνονταν στην έβδομη της βαθμολογίας Βαλένθια, εφόσον δεν διεξαχθεί όμως ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Ρεάλ Σοσιεδάδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Αν ο τελικός λάβει χώρα και ο νικητής βρίσκεται στην πρώτη εξάδα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ δηλαδή, τότε η φιναλίστ Αθλέτικ θα πήγαινε στο Europa League.

Προς το παρόν, βεβαίως, η UEFA δεν έχει ζητήσει από καμία ομοσπονδία ποιες ομάδες θα την εκπροσωπήσουν στις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η πρόταση της ομοσπονδίας θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή από την La Liga, με τους προέδρους των δύο ενώσεων, Λουίς Ρουμπιάλες και Χαβιέρ Τέμπας αντίστοιχα, να βρίσκονται μονίμως στα μαχαίρια.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα