Κορονοϊός: Η Μπαρτσελόνα στην υπηρεσία της υδροχλωροκίνης

Κορονοϊός: Η Μπαρτσελόνα στην υπηρεσία της υδροχλωροκίνης

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η Μπαρτσελόνα στην υπηρεσία της υδροχλωροκίνης

bet365

Η Μπαρτσελόνα παραχώρησε μέρος του «Καμπ Νόου» για να διευκολύνει ιατρική έρευνα για την αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης σε προληπτική θεραπεία κατά του ιού Covid-19.

Όλοι και όλα στην μάχη κατά του κορονοϊού. Η Μπαρτσελόνα παραχώρησε μέρος του «Καμπ Νόου», ώστε να διευκολύνει ιατρική έρευνα που θέλει να διαπιστώσει αν η υδροχλωροκίνη είναι όντως αποτελεσματική για προληπτική θεραπεία κατά του ιού Covid-19.

Για την ακρίβεια, στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν αυτό το φάρμακο αποτρέπει ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή του κορονοϊού, από το να νοσήσουν ή αν περνούν πιο ελαφρά την ασθένεια.

Η έρευνα, της οποίας ηγούνται οι γιατροί Οριόλ Μιτσά και Μποναβεντούρα Κλοτέτ, ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου και, μέχρι τώρα, υπήρχαν τρία σημεία στην Βαρκελώνη όπου συλλέγονταν δείγματα: Ένα νοσοκομείο, ένας κολυμβητικός όμιλος και ένα.... βενζινάδικο!

Το «Καμπ Νόου», βεβαίως, λόγω χωρητικότητας, μπορεί να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Η πρώτη είναι της θεραπείας και η δεύτερη του ελέγχου.

Στους ανθρώπους που έχουν τη νόσο, γίνεται κατ' οίκον παρακολούθηση, χορηγώντας το φάρμακο όποτε απαιτείται. Στους ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με νοσούντες, γίνεται επίσης παρακολούθηση και χορήγηση φαρμάκων αλλά, πάντα σε συνεννόηση με τους ερευνητές, κλείνουν ραντεβού σε ένα από τα προαναφερθέντα σημεία συλλογής, ώστε να δώσουν δείγμα.

«Αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητα της θεραπείας, θα ανοίξει μια επιπλέον δίοδος για τον έλεγχο της επιδημίας του κορονοϊού στον κόσμο. Η στρατηγική θα μπορέσει να περιορίσει την εξάπλωση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κέρδος, σε ό, τι αφορά τις σωμένες ζωές» επισήμανε ο Οριόλ Μιτσά για την χρησιμότητα της έρευνας, στην οποία έχει σχεδιαστεί για να συμμετάσχουν τρεις χιλιάδες άνθρωποι και, συν τοις άλλοις, θα βοηθούσε και στην μείωση της προληπτικής καραντίνας, σε περίπτωση επιτυχούς αποτελέσματος.

LA LIGA NEWS FEED