Μπαρτσελόνα: Οι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν το 83% του ποσού που δίνεται σε μισθούς!

Μπαρτσελόνα: Οι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν το 83% του ποσού που δίνεται σε μισθούς!

Κώστας Ζάλιαρης
Μπαρτσελόνα: Οι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν το 83% του ποσού που δίνεται σε μισθούς!

bet365

Η κατάσταση με τον κορονοϊό, ο οικονομικός αντίκτυπος και η ανάγκη για μειώσεις έχουν προκαλέσει αναταραχή στη Μπαρτσελόνα, με τους ποδοσφαιριστές να λαμβάνουν το 83% του ετήσιου συνόλου που διοχετεύεται από το μπάτζετ του συλλόγου σε πληρωμές ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Καταλονίας, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, δεν πήραν καθόλου καλά την ενημέρωση για τις αναγκαστικές περικοπές για το χρονικό διάστημα που επικρατεί αυτή η απόλυτη αβεβαιότητα με τον κορονοϊό.

Η καταλανική Sport κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής κάνοντας λόγο για τεταμένο κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές αναφορικά με τη μείωση που τους προτάθηκε, κάτι που για πολλούς φαντάζει προκλητικό δεδομένων των χρημάτων που λαμβάνουν...

Σύμφωνα με την AS, για τους παίκτες του ρόστερ διατίθεται το 83% των χρημάτων που προβλέπονται ετησίως για μισθούς από το κλαμπ, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για 391,681 εκατομμύρια, από τα 469,666 του οικονομικού υπολογισμού του συλλόγου για τη σεζόν 2019-2020.

Οι παίκτες που έχουν συμβόλαια αλλά βρίσκονται ακόμα στα μικρότερα τμήματα της Μπαρτσελόνα λαμβάνουν 28,025 εκατομμύρια συνολικά, η ομάδα μπάσκετ έχει μισθούς που στο σύνολό τους φτάνουν στα 32,27 εκατομμύρια και η ομάδα χάντμπολ πάει στα 6,170 εκατομμύρια ευρώ.

Το τμήμα χόκεϊ είναι στα 1,762 εκατ.ευρώ και το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας έχει ένα ποσό 4,190 εκατομμύρια. Σε άλλα μη επαγγελματικά κομμάτια του κλαμπ διατίθενται 1,219 εκατομμύρια και στο υπόλοιπο προσωπικό που βρίσκεται στη Μπαρτσελόνα παραχωρούνται 4,342 εκατ.ευρώ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα