Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-2: Σημαντική απώλεια πριν από την Λίβερπουλ (vid)

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-2: Σημαντική απώλεια πριν από την Λίβερπουλ (vid)

bet365

Δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την τετράδα άφησε η Ατλέτικο στην έδρα της κόντρα στην Σεβίλλη, η οποία παραμένει στην τρίτη θέση.

Με το μυαλό και στην ρεβάνς με την Λίβερπουλ για τους «16» του Champions League (Τετάρτη 11/03), η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε στο 2-2 με την Σεβίλλη στο «Wanda Metropolitano», σε μια κρίσιμη μονομαχία για τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League, αφού η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε έπιασε την Χετάφε στην τέταρτη θέση (με ματς περισσότερο), ενώ αυτή του Γιούλεν Λοπετέγι παρέμεινε μόνη τρίτη.

Ματσάρα στο πρώτο 45λεπτο όπου, μόλις για δεύτερη φορά από τότε που ο Σιμεόνε ανέλαβε την Ατλέτικο (τον Δεκέμβριο του 2011), οι Ροχιμπλάνκος και η αντίπαλός τους σημείωσαν 2+ γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα.

Σε 466 επίσημα παιχνίδια, είχε συμβεί μόνο σε ένα ματς για το Κύπελλο (Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα 2-3) στις 28 Ιανουαρίου του 2015. Στο πρωτάθλημα είχε να συμβεί σε αγώνα της Ατλέτικο από το 2008, όταν προπονητής της ήταν ο Χαβιέρ Αγκίρε.

Άλβαρο Μοράτα και Λούκας Οκάμπος είχαν εκατέρωθεν τις πρώτες ευκαιρίες, προτού ο Λούουκ ντε Γιονγκ ολοκληρώσει μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των Χεσούς Νάβας και Χουάν Χορδάν (19'), για να γίνει ο πρώτος παίκτης της Σεβίλλης που σκοράρει την ίδια σεζόν στα γήπεδα των Ρεάλ και Ατλέτικο, από τον Ιβάν Ράκιτιτς την περίοδο 2013-14.

Το 0-1 του Ντε Γιονγκ

Η Ατλέτικο αντέδρασε γρήγορα και, κυρίως, αποτελεσματικά. Πίεσε για την ισοφάριση και την πέτυχε στο 32' με εύστοχο πέναλτι του Μοράτα, ύστερα από υπόδειξη μέσω VAR του Ερνάντεθ Ερνάντεθ για χέρι του Ντιέγο Κάρλος μέσα στην περιοχή.

Οι Ροχιμπλάνκος δεν έμειναν σε αυτό και «χτύπησαν» εκ νέου τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Κόκε έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, έτρεξε πολύ καλά το γήπεδο και σέρβιρε στον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος σκόραρε με αρκετή δόση τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε στον Κουντέ και μπέρδεψε τον Βάτσλικ.

Οι Ανδαλουσιάνοι δεν το έβαλαν κάτω και άγγιξαν την ισοφάριση σε κεφαλιά του Σέρχιο Ρεγιλόν, στην οποία ο Γιάν Ομπλάκ αντέδρασε με καταπληκτικό τρόπο, αποσοβώντας το γκολ του 2-2 πάνω στην γραμμή.

Ό, τι δεν κατάφερε ο Ρεγιλόν (ελέω Ομπλάκ), το έκανε στο 43' ο Οκάμπος, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Κίεραν Τρίπιερ και υποδείχθηκε, όπως και το πρώτο, μέσω VAR.

Μοιραίος ο Καράσκο

Το «τρελό» πρώτο ημίχρονο έδωσε την θέση του σε ένα πολύ πιο συντηρητικό δεύτερο 45λεπτο, όπου οι δύο ομάδες έδειξαν να φοβούνται περισσότερο μην χάσουν, παρά να κυνηγούν την πολύτιμη νίκη.

Η Ατλέτικο, πάντως, θα μπορούσε να είχε πάρει το «τρίποντο» που θα την ανέβαζε στην τρίτη θέση, αν ο Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο, σε δύο περιπτώσεις, δεν αποτύγχανε να νικήσει τον Βάτσλικ (64') και δεν έστελνε την μπάλα άουτ από ιδανική θέση (70').

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ – Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (54' Καράσκο) - Κορέα, Σαούλ, Γιορέντε, Κόκε – Μοράτα (68' Ντιέγο Κόστα), Ζοάο Φέλιξ (80' Βιτόλο).

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγι): Βάτσλικ – Νάβας, Κουντέ, Ντιέγο Κάρλος, Ρεγιλόν – Χορδάν (74' Σέρτζι Γόμεθ), Μπανέγα, Γκούντελι – Σούσο (63' Εν Νεσίρι), Ντε Γιονγκ, Οκάμπος (81' Βάσκες).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα