Φεντερίκο Βαλβέρδε: Από το… τίποτα στην κορυφή!

Φεντερίκο Βαλβέρδε: Από το… τίποτα στην κορυφή!

Gazzetta team
Φεντερίκο Βαλβέρδε: Από το… τίποτα στην κορυφή!

bet365

Ο 21χρονος χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης, Φρεντερίκο Βαλβέρδε έκανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να... παραμιλάει για χάρη του.

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

Πρόκειται για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος δούλεψε πολύ σκληρά κατά την παιδική του ηλικία για να καταφέρει να φοράει τη φανέλα των Μαδριλένων.

Γεννημένος του 1998 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ο «Φέντε» όπως τον αποκαλούν, μεγάλωσε με μία μπάλα στο χέρι και όχι με παιχνίδια που άλλα παιδιά είχαν τότε.

Μάλιστα, σε ηλικία 2 ετών «ανάγκασε» τον πατέρα του να φτιάξει μια μικρή εστία στο δωμάτιο του, προκειμένου να κλωτσάει... μια μπάλα για ώρες.

Οι γονείς του Ουρουγουανού όταν ο Φεντερίκο έφτασε την ηλικία των 3, έγραψαν τον γιο τους σε σχολή ποδοσφαίρου για μωρά, στο Μοντοβιδέο. Βέβαια, δεν του επιτρεπόταν να αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια, αν δεν έφτανε τα 6.

Στο πρώτο ανεπίσημο ματς που αγωνίστηκε ο Φέντε πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα. Μάλιστα κατά τον πανηγυρισμό του, έβγαλε το πάμπερς το οποίο φορούσε από την χαρά του, δείχνοντας το προς τους φιλάθλους στις εξέδρες. Μιλάμε για κανονική τρέλα!

Η περίεργη ιστορία με τα μικρά παπούτσια
Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε είχε πάθος για το ποδόσφαιρο και όταν οι γονείς του κατάλαβαν την επιθυμία του για να γίνει ποδοσφαιριστής, έκαναν τα πάντα για να δούνε το παιδί τους χαρούμενο.

Οταν έπαιξε για πρώτη φορά μπάλα, ο «Φέντε» είναι πολύ λεπτά πόδια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει τα κατάλληλα παπούτσια για να φορέσει.

Ετσι η μητέρα του έψαξε σε ολόκληρη την πόλη για του βρει τέτοια ώστε να μπορεί να τα φοράει.

Ο πρώτος του τίτλος
Λίγο πριν συμπληρώσει καλά καλά το 6ο έτος της ηλικίας του, ο Βαλβέρδε έβαλε το λιθαράκι του για να κατακτήσει η Πενιαρόλ τότε το τρόπαιο του πρωταθλήματος το 2003.

Το μεγάλο βήμα

Το 2008, η Πενιαρόλ παρακολουθούσε την περίπτωση του και αποφάσισε να τον καλέσει για δοκιμαστικά. Ο Φεντερίκο δεν δίστασε και μαζί με την μητέρα του πήρε την μεγάλη απόφαση να πάει. Οι άνθρωποι της Ακαδημίας, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εμφάνιση του και αμέσως τον δέχθηκαν.

Οσο τα χρόνια περνούσαν, ήρθαν και οι διακρίσεις για τον ίδιο. Μέσα από την Πενιαρόλ, ωρίμασε τόσο ως ποδοφαιριστής όσο και ως άνθρωπος. Ολοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Βαλβέρδε.

Οταν έφτασε 15, κλήθηκε για πρώτη φορά από την Εθνική Ουρουγουάης Κ15. Το 2015-16, συνάντησε για πρώτη φορά το μεγάλο είδωλο του, Ντιέγκο Φορλάν με τον τελευταίο να λειτουργεί ως ποδοσφαιρικός «πατέρας» του.

Λίγα χρόνια αργότερα, όλο και περισσότερες ομάδες από την Ευρώπη έβλεπαν την άνοδο του Βαλβέρδε, εξετάζοντας το ενδεχόμενο μεταγραφής.

Στα 17 του έτη κατάφερε το όνομα του να συνδεθεί με την Ρεάλ Μαδρίτης. Καθόλου μικρό επίτευγμα για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή.

Οι Μαδριλένοι κινήθηκαν έξυπνα και εξασφάλισαν την υπογραφή του. Δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της Ρεάλ, γι' αυτό και δόθηκε δανεικός στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Τότε είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα, «εξαφανίζοντας» τον Λουίς Σουάρες από το γήπεδο. Οι άνθρωποι της Ρεάλ έμειναν έκπληκτοι από την πορεία του και τη σεζόν 2018-19 ανακάλεσαν τον δανεισμό του.

Οσοι προπονητές είχαν στη διάθεση τους τον Βαλβέρδε μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την περίπτωση του.

Πλέον, ο Ζινεντίν Ζιντάν τον θεωρεί ως έναν παίκτη-κλειδί για την Ρεάλ, με τον Φρεντερίκο Βαλβέρδε να το αποδυκνύει καθημερινά.

Η άνοδος στην χρηματική αξία του Ουρογουανού:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα