Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 2-2: Σκόνταψε στην... κορυφή (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 2-2: Σκόνταψε στην... κορυφή (vid)

bet365

Η Ρεάλ πήγαινε γυρεύοντας κόντρα στην Θέλτα και τελικά το πλήρωσε στο 86', με την ομάδα του πρώην ερυθρόλευκου Όσκαρ Γκαρθία να στερεί ανέλπιστα δύο βαθμούς στην Βασίλισσα (2-2), αλλά όχι και την μοναξιά στην κορυφή (+1 από Μπαρτσελόνα).

Το μπαλάκι του πινγκ-πονγκ βρισκόταν ξανά στα χέρια των Μερένχες. Η Μπαρτσελόνα έκανε το χρέος της κόντρα στην 3η Χετάφε, ισοβάθμησε ξανά στην πρώτη θέση, συνεπώς όποια βαθμολογική απώλεια κόντρα στην εκ των ουραγών Θέλτα, θα έμοιαζε με σπατάλη για την Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι είχαν όρεξη για «θρίλερ», το σύνολο του Όσκαρ Γκαρθία ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα και εν τέλει τους πήρε τον βαθμό μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», σταματώντας το νικηφόρο σερί τους εντός La Liga στα πέντε ματς.

Για να συμβεί αυτό, η Ρεάλ άφησε τον εαυτό της να χαλαρώσει στην αρχή, με το ματς στην μηδενική ισορροπία, αλλά και στο τέλος, όταν είχε πάρει το επιθυμητό προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με το υπέροχο τελείωμα του Σμολόφ μετά την άψογη κάθετη πάσα του Άσπας μόλις στο 7’ και την πρώτη τελική του αγώνα, με τον στράικερ της Θέλτα να γίνεται ο πρώτος Ρώσος που σκοράρει στο «Μπερναμπέου» μετά το 2003, όταν και πάλι παίκτης της Θέλτα είχε βρει τον στόχο (Αλεξάντρ Μοστοβόι).

Παρά τις προσπάθειες του δραστήριου και θετικού Εντέν Αζάρ, που επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από 82 μέρες, η Ρεάλ δεν μπόρεσε να απαντήσει στο πρώτο μέρος και ήταν κι ευχαριστημένη που δεν ήρθε το 0-2, αφού ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αϊντού στο 44’

Ωστόσο, η απάντηση ήρθε μετά την ανάπαυλα και ήταν άμεση. Πρώτα ο Κρόος, στο 52’ ισοφάρισε κόντρα στην αγαπημένη του ομάδα, σκοράροντας για 5η συνεχή χρονιά απέναντι στους Γαλικιανούς. Εν συνεχεία, ο κάπτεν Σέρχιο Ράμος ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση πέναλτι στο 65’, για να προσθέσει το 19ο σερί επιτυχημένο χτύπημα στην καριέρα του, επίδοση ανεπανάληπτη για κεντρικό αμυντικό.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι έστω και οριακά η Ρεάλ θα πάρει το τρίποντο, η χρυσή αλλαγή του άλλοτε «ερυθρόλευκου» Όσκαρ Γκαρσία, ο Σάντι Μίνα, λύτρωσε την Θέλτα στο 86’, μετά από δεύτερη έξοχη πάσα-τρύπα στην περιοχή των Μερένχες, από τον Ντένις Σουάρεθ.

Οι απέλπιδες προσπάθεις του Μπενζεμά δεν έπιασαν τόπο, η Ρεάλ χάρισε έναν βαθμό στην Θέλτα για την μάχη της σωτηρίας (βγήκε εκτός ζώνης με 21) και… δύο στην Μπάρτσα, που κοιτάζει εκ νέου την κορυφή, αλλά από την μίνιμουμ απόσταση του ενός βαθμού (53 έναντι 52).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Κασεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε, Αζάρ (73’ Βινίσιους), Μπέιλ (84’ Μεντί), Μπενζεμά

Θέλτα (Όσκαρ Γκαρθία): Ρούμπεν, Αϊντού, Αραούχο, Μουρίγιο, Ραφίνια, Ολάσα, Μπράνταριτς, Οκάι, Κέβιν (55’ Σίστο), Άσπας, Σμολόφ (70’ Σουάρεθ)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα