Αλαβές – Έιμπαρ 2-1: Ο... φευγάτος Λούκας Πέρεθ της έδειξε τον δρόμο (vid)

Gazzetta team
Αλαβές – Έιμπαρ 2-1: Ο... φευγάτος Λούκας Πέρεθ της έδειξε τον δρόμο (vid)

bet365

Ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ, στην σκιά της φημολογίας για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, άνοιξε το σκορ στη πολύτιμη νίκη της ομάδας του στο μικρό βασκικό ντέρμπι.

Λίγες ώρες αφότου είχε «σκάσει» το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του, ο Λούκας Πέρεθ το... γιόρτασε με ένα γκολ, ανοίγοντας τον δρόμο στην Αλαβές για την πολύτιμη εντός έδρας νίκη επί της Έιμπαρ (2-1), στο μικρό βασκικό ντέρμπι.

Μετά από ένα κακό και ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε στην πρώτη φάση της επανάληψης, όταν μετά από διαδοχικές κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Λούκας ο οποίος, εντελώς μόνος του στην περιοχή, νίκησε τον Μάρκο Ντιμίτροβιτς, παρ' ότι έκανε ένα μικρό... τσαφ στο πλασέ.

Το γκολ του Λούκας, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Λιούμπομιρ Φέισα, έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι είδαν τον διαιτητή να τους ακυρώνει ορθά γκολ γιατί στην φάση είχε προηγηθεί χέρι του Βίκτορ Λαγουάρδια, προτού ο Σκωτσέζος εξτρέμ Όλιβερ Μπερκ σημειώσει μέσα από την περιοχή το 2-0 (66'), το οποίο έμοιαζε τελειωτικό. Η Έιμπαρ μείωσε με ωραίο σουτ του Φαμπιάν Ορεγιάνα από το ύψος της μεγάλης περιοχής (83'), αλλά μέχρι εκεί.

Με τη νίκη αυτή, η Αλαβές απομακρύνθηκε εννέα βαθμούς από την 18η Λεγανές (με ματς περισσότερο), η οποία ορίζει την ζώνη του υποβιβασμού. Στο +6 από την τελευταία τριάδα παρέμεινε η Έιμπαρ, η οποία δεν είχε χάσει ποτέ από την Αλαβές εκτός έδρας σε αγώνα της La Liga (δύο ισοπαλίες – μια νίκη).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα