Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 2-1: Σούπερ δίδυμο και στο -3 από τη Ρεάλ! (vid)

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 2-1: Σούπερ δίδυμο και στο -3 από τη Ρεάλ! (vid)

bet365

Ο Μέσι μοίρασε, ο Φατί σκόραρε και η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Λεβάντε στο Καμπ Νου, με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά στο -3 από τη Ρεάλ!

Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε στην ήττα από τη Βαλένθια, επικράτησε 2-1 της Λεβάντε εντός έδρας και βρέθηκε στο -3 από την κορυφή. Σούπερ ο Μέσι που έφτασε τις οκτώ ασίστ στη φετινή LaLiga, άψογος ο Φατί που με τα δυο γκολ έγινε ο νεότερος (17 ετών και 94 ημερών) παίκτης του πρωταθλήματος στον 21ο αιώνα που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Πολλά τα προβλήματα των Καταλανών στο ανασταλτικό κομμάτι.


Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε με τον Φατί και τον Ράκιτιτς στο βασικό σχήμα και από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο. Ωστόσο, μέχρι το πρώτο τέταρτο η Λεβάντε πίεζε ψηλά κι έκανε δύσκολο το έργο των γηπεδούχων στο δημιουργικό κομμάτι. Οι Καταλανοί στην πρώτη φάση τους πλησίασαν στο γκολ, στο 15΄ ο Μέσι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, όμως Γκριζμάν και Φατί δεν μπόρεσαν σε δυο περιπτώσεις να σκοράρουν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Μπάρτσα ήρθε στο 29', ο Μέσι έκανε εκπληκτική ντρίμπλα, αλλά ο Αϊτόρ με υπέροχη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ. Απίθανη ασίστ του Αργεντίνου και ο Φατί με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0! Σε ένα δίλεπτο είχαν όλα τελειώσει! Ο Μέσι στο 32' έβγαλε πάλι τον Φατί σε θέση βολής, ο Αϊτόρ είχε κακή τοποθέτηση και ο νεαρός διαμόρφωσε το 2-0. Στο 36' ο Μέσι άγγιξε την τρίτη ασίστ, αλλά ο εξαιρετικός Σεμέντο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Η Μπάρτσα είχε τον απόλυτο έλεγχο και λίγο πριν το τέλος του α' μέρους είχε ακόμα μια μεγάλη φάση! Εξαιρετική κούρσα του Πορτογάλου, αλλά ο Γκριζμάν δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν διαφορετικό, η Λεβάντε ρίσκαρε και... φανέρωσε τα πολλά προβλήματα της Μπαρτσελόνα στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 53' ο Μοράλες νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ροτσίνα έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 55΄ ο Γερμανός έκανε ακόμα μια μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Μενέρο. Η Μπάρτσα είχε προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, η Λεβάντε τα εκμεταλλευόταν και η είσοδος του Ερνάνι την έκανε πιο γρήγορη. Μάλιστα, ο Πορτογάλος στο 66' ανάγκασε τον Τερ Στέγκεν να κάνει την επέμβαση του αγώνα! Ο Σετιέν προσπάθησε με την είσοδο του Σέρχι Ρομπέρτο στη θέση του Γκριζμάν να κόψει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πάντως απείλησαν και στο 81', αλλά ο Μπάρντι νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν. Ο Μέσι προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα. Το ματς είχε κι άλλο γκολ, στις καθυστερήσεις, με τη Λεβάντε να μειώνει σε 2-1. Σουτάρα του Ροτσίνα, o Βέζο άνοιξε τα πόδια για να περάσει η μπάλα, ο Τερ Στέγκεν είχε λάθος τοποθέτηση και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Άλμπα, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (80' Άρτουρ), Μέσι, Γκριζμάν (71' Σέρχι), Ρίκι (87' Φάτι)

Λεβάντε: Αϊτόρ, Πόστιγκο, Τόνιο, Μιραμόν, Βέζο, Ροτσίνα, Καμπάνια, Βούκσεβιτς (80' Μπάρντι), Μοράλες (60' Μαγιοράλ), Μελέρο (60' Ερνάνι), Μάρτι

 

LA LIGA Τελευταία Νέα