Εσπανιόλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο: Το ξέσπασμα του Ινιάκι Γουίλιαμς για ρατσιστική επίθεση εναντίον του (vids)

Gazzetta team
Εσπανιόλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο: Το ξέσπασμα του Ινιάκι Γουίλιαμς για ρατσιστική επίθεση εναντίον του (vids)

bet365

Οπαδοί της Εσπανιόλ έκαναν ήχους μαϊμούς για να προκαλέσουν τον μαύρο επιθετικό της Αθλέτικ, ο οποίος τους απάντησε όπως τους άξιζε.

Τα κρούσματα ρατσισμού, δυστυχώς, είναι συνεχή στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τελευταία θύμα ο Ινιάκι Γουίλιαμς, ο μαύρος επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος άκουσε οπαδούς της Εσπανιόλ να κάνουν τις... μαϊμούδες, την ώρα που γίνονταν αλλαγή.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, γεννημένος στο Μπιλμπάο από Γκανέζους γονείς, δεν το κατάλαβε αρχικά, αλλά τον ενημέρωσε ο Ίκερ Μουνιαΐν, ο οποίος το είπε και στον διαιτητή Σάντσεθ Μαρτίνεθ, ο οποίος δεν έκρινε σκόπιμο να διακόψει το παιχνίδι.

«Πουτ... γιοι, πουτ... γιοι όλοι» φώναξε προς την εξέδρα που του επιτέθηκε ο απογοητευμένος Γουίλιαμς, ο οποίος αργότερα ευχαρίστησε για την στήριξη που δέχθηκε μέσω Διαδικτύου. «Είναι πολύ λυπηρό την σήμερον ημέρα να συνεχίζουμε να ζούμε σκηνές ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτές ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας» έγραψε σχετικά. Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα