Ζόρντι Άλμπα - Μπαρτσελόνα: Επτά χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του (vid)

Gazzetta team
Ζόρντι Άλμπα - Μπαρτσελόνα: Επτά χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του (vid)

bet365

Προϊόν της Μασία, ο Ζόρντι Άλμπα περιπλανήθηκε μέχρι να κερδίσει με τις εμφανίσεις του στην Βαλένθια την θέση που του άνηκε, στην Μπαρτσελόνα της τελευταίας δεκαετίας.

Επτά χρόνια έχει αισίως συμπληρώσει στην Μπαρτσελόνα ο Ζόρντι Άλμπα, όμως, ο δρόμος μέχρι να καταξιωθεί στην ομάδα της καρδιάς του δεν ήταν... ασφαλτοστρωμένος εξαρχής.

Ο σπουδαίος, πλέον, 30χρονος μπακ μεγάλωσε στις τάξεις της Μασία, αλλά στα 16 του αποχώρησε ως ελεύθερος.

Αφού πέρασε από την Κορνέγια, το καλοκαίρι του 2007 υπέγραψε στην δεύτερη ομάδα της Βαλένθια , έφυγε δανεικός για την Ταραγόνα για να «ψηθεί» και επέστρεψε το 2009 για την καθοριστική στροφή της πορείας του.

Ως Νυχτερίδα, μετατράπηκε σε σταθερή αξία την τριετία που έμεινε στο «Μεστάγια», για να έρθει το καλοκαίρι του 2012 η Μπαρτσελόνα να... δηλώσει μετάνοια, ανακτώντας τις υπηρεσίες του διεθνούς Ισπανού μπακ μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο Euro.

Το Σάββατο (25/1, 19:00), ο κατά πολλούς καλύτερος αριστερός οπισθοφύλακας στον κόσμο επισκέπτεται για μια ακόμα φορά το παλιό του σπίτι, έχοντας εδώ και χρόνια ολοκληρώσει τον στόχο της παγκόσμιας φήμης φορώντας τα αγαπημένα του μπλαουγκράνα.

Δείτε το βίντεο με την πορεία του στην Μπαρτσελόνα:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα