Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2: Καταλανικό δώρο στη Ρεάλ (vid)

Gazzetta team
Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2: Καταλανικό δώρο στη Ρεάλ (vid)

bet365

Στο πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόταν, στο δεύτερο ήταν σαρωτική με μπροστάρη τον Σουάρες (γκολ και ασίστ), όμως, η αποβολή του Ντε Γιονγκ στοίχισε στην Μπαρτσελόνα δύο βαθμούς στο ντέρμπι με την ψυχωμένη Εσπανιόλ (2-2) και την μοναξιά της κορυφής, που μοιράζεται ξανά με την Ρεάλ.

Ντέρμπι θα πει... στα σκουπίδια η ποιότητα και οι βαθμοί. Η ουραγός Εσπανιόλ, στο ντεμπούτο του Αμπελάρδο, υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα σαν ίση προς ίσο, αφού η αντιπαλότητα δεν χωρά διακρίσεις και αυτογνωσίες. Οι Μπλαουγκράνα πάλι, ακόμα και αν μπορούσαν βάσει ποιότητας και πραγματικότητας να σβήσουν από νωρίς το «status» του ματς, πέταξαν ένα ημίχρονο και έβγαλαν ξανά τον soft εαυτό τους, σε μια ισοπαλία (2-2) που βρίσκει αμφότερους χορτασμένους, αλλά να ζητούν κάτι παραπάνω από τους εαυτούς τους. Και την Ρεάλ Μαδρίτης μοναδική εξ ολοκλήρου ωφελημένη, καθώς συγκατοικεί ξανά στην κορυφή της La Liga.

Η ομάδα του Βαλβέρδε παρατάχθηκε χωρίς τον Τερ Στέγκεν, με τον Νέτο να κάνει ντεμπούτο στην La Liga, και ο οιωνός που ήθελε την Μπάρτσα να μην νικά στο 50% των ματς δίχως τον Γερμανό κίπερ στη σύνθεση της επιβεβαιώθηκε. Μια άνευρη, χωρίς κινητήρια δύναμη εντεκάδα παικτών έδωσαν σπίθα στους ψυχωμένους γηπεδούχους, οι οποίοι για 40 λεπτά δεν κινδύνεψαν ούτε ελάχιστα και έκαναν οι ίδιοι γκολ την μοναδική τους ευκαιρία, με τον Νταβίντ Λόπεθ στο 23'. Ο Σουάρες είχε δοκάρι στο 43', ακολούθησαν άλλες δύο απειλές του Μέσι, όμως, το ημίχρονο βρήκε τους Μπλαουγκράνα πίσω στο σκορ.

Κι όταν συμβαίνει αυτό στο «Cornella El Prat», η Μπάρτσα έχει γυρίσει την κατάσταση μόλις μία φορά σε 17 περιπτώσεις. Τελικά, έγιναν 18, αφού πρώτα είχε αποκτήσει την σιγουριά της απόδρασης με το διπλό.

Ο Λουίς Σουάρες ηγήθηκε μιας ολότελα διαφορετικής εμφάνισης στο δεύτερο μέρος, με την Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί, ισοφαρίζοντας στο 50' χάρη σε εξαιρετικό τελείωμα του Ουρουγουανού, ο οποίος εννιά λεπτά αργότερα σέρβιρε ιδανικά το 1-2 στο κεφάλι του Βιδάλ. Ο διακόπτης είχε γυρίσει, η απόδοση ήταν κοντά στα στάνταρ μιας πρωτοπόρου, αλλά οι ισορροπίες μεταβλήθηκαν καθοριστικά μετά την παιδαριώδη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο 75' ο Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Παρά τις ευκαιρίες για το 3ο γκολ, η Εσπανιόλ βρήκε την ισοφάριση που έμοιαζε με λύτρωση, χάρη στην χρυσή αλλαγή του Κινέζου Γου Λέι, ο οποίος σκόραρε στο 87' για τον βαθμό και την αξιοπρέπεια της Εσπανιόλ, που παρέμεινε άθικτη. Ακόμα κι αν εξακολουθεί να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, με 11 βαθμούς. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα προσέφερε την κορυφή εξημισίας στην Ρεάλ, με 40 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου και όλα προμηνύουν αμφίρροπη κούρσα ως το φινάλε.

Εσπανιόλ (Αμπελάρδο): Λόπεθ Ντ., Λόπεθ Χ., Μπερνάρντο, Νάλντο, Βίλα, Βίκτορ (62' Βάργκας), Ρόκα, Νταβίντ Λόπεθ (67' Ιτουράσπε), Νταρντέρ, Μελέντο (74' Γου), Καλέρι

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Νέτο, Άλμπα, Πικέ, Λενγκλέ, Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (46' Βιδάλ), Γκριεζμάν (80' Σεμέντο), Σουάρες, Μέσι

 

LA LIGA Τελευταία Νέα