Η Μπαρτσελόνα για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών: «Η φυλακή δεν είναι λύση»

Η Μπαρτσελόνα για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών: «Η φυλακή δεν είναι λύση»

Gazzetta team
Η Μπαρτσελόνα για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών: «Η φυλακή δεν είναι λύση»

bet365

Ανακοίνωση με την οποία αντιτίθεται στην απόφαση της φυλάκισης που επιβλήθηκε στον Οριόλ Ζουνκέρας και στους Καταλανούς ηγέτες εξέδωσε η Μπαρτσελόνα.

Ουκρανία - Πορτογαλία με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας, Οριόλ Ζουνκέρας καταδικάστηκε με 13 χρόνια φυλάκισης καθώς αυτός και άλλοι 11 Καταλανοί ηγέτες το 2017 είχαν οργανώσει δημοψήφισμα (το οποίο είχε χαρακτηριστεί παράνομο από την Ισπανία) για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου να στείλει στη φυλακή τον Ζουνκέρας και οκτώ ακόμα Καταλανούς αυτονομιστές προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση της Μπαρτσελόνα, η οποία τάχθηκε στο πλευρό τους, τονίζοντας σε ανακοίνωση πως η φυλακή δεν είναι η λύση.

«Η Μπαρτσελόνα, ως μία από από τις οντότητες της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, και σύμφωνα με την ιστορική της διαδρομή, υπερασπιζόμενη την ελευθερία της έκφρασης και των δικαιωμάτων, σήμερα, μετά από την απόφαση καταδίκης που επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την ανοικτή διαδικασία εναντίον των Καταλανών πολιτικών ηγετών, δηλώνει πως:

Με τον ίδιο τρόπο που η προφυλάκιση δεν βοήθησε στην επίλυση του ζητήματος, το ίδιο δεν πρόκειται να γίνει ούτε με την ποινή φυλάκισης που αποφασίστηκε σήμερα, γιατί η φυλακή δεν είναι η λύση. Η επίλυση του ζητήματος της Καταλονίας περνάει αποκλειστικά από τον πολιτικό διάλογο.

Γι' αυτό, τώρα περισσότερο από ποτέ, ο σύλλογος ζητάει από όλους τους υπεύθυνους πολιτικούς να ηγηθούν του διαλόγου και μιας διαπραγμάτευσης για να επιλύσουν το θέμα, το οποίο επίσης θα πρέπει να επιτρέψει την απελευθέρωση των καταδικασθέντων πολιτικών ηγετών.

Η Μπαρτσελόνα εκφράζει επίσης την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στις οικογένειας εκείνων που στερούνται την ελευθερία τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Μπάρτσα.

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!

LA LIGA NEWS FEED