Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Δεν βλέπεται... (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Δεν βλέπεται... (vid)

bet365

Ασύνδετη, χείριστη, χωρίς αρχή, τέλος και έστω μία ευκαιρία. Η Μπαρτσελόνα δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Γρανάδα, ηττήθηκε 2-0 και έμεινε χωρίς νίκη σε επτά σερί εξόδους σε όλες τις διοργανώσεις.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη μακριά από το “Καμπ Νόου” συμπλήρωσε από πέρσι η Μπαρτσελόνα. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν χειρότερη απ' όλες τις προηγούμενες. Ισως και χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία της. Στο “Λος Κάρμενες” πραγματικά δεν βλεπόταν η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και δικαίως ηττήθηκε 2-0 από τη Γρανάδα, η οποία με τη σειρά της βρέθηκε στην κορυφή της La Liga.

Με τον Μέσι στον πάγκο και αρκετές αλλαγές στο rotation, η Μπάρτα ήταν χείριστη και έβγαλε σχεδόν όλο το παιχνίδι χωρίς σουτ στην αντίπαλη εστία μέχρι το 83'. Αντιθέτως, μόλις στα 63 δευτερόλεπτα ένα λάθος του Φίρπο επέτρεψε στον Αζίζ να μπει με το κεφάλι και την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και μετά οι Καταλανοί έδειξαν το απόλυτο τίποτα.

Στην επανάληψη μπήκε ο Μέσι και ο Φατί, το σύστημα έγινε ακραία επιθετικό 4-2-4, μα δεν άλλαξε κάτι, με όλη τη γραμμή κρούσης να είναι μπερδεμένη και ασύνδετη (σ.σ.: κακός ο Λουίς Σουάρες, σα να μην έπαιξε ποτέ ο Γκριεζμάν). Και κάπως έτσι, αντί να ισοφαρίσει, δέχτηκε και δεύτερο γκολ εκείνη. Η πρώτη επαφή του Βιδάλ με την μπάλα έγινε με το χέρι εντός περιοχής και ο Βαδίγιο ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 2-0.

Με αυτό το χείριστο βράδυ, στο οποίο δεν βοήθησε σε τίποτα ούτε καν ο Μέσι, οι Μπλαουγκράνα έμειναν με επτά βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές και αυτό είναι το χειρότερό ξεκίνημά τους στη La Liga από το 1994...

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Σίλβα, Ντίαθ, Ντουάρτε, Σάντσεθ, Νέβα, Μοντόρο, Αζίζ, Πουέρτας, Ερέρα (83' Γοναλόν), Σολδάδο (57' Φερνάντεθ), Ματσίς (62' Βαδίγιο)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Σεμέντο, Φίρπο (46' Φατί), Ράκιτιτς (62' Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Κάρλες Πέρεθ (46' Μέσι), Γκριεζμάν, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα