Μπαρτσελόνα – Κουτίνιο: Κερδίζει μέχρι και 57 εκατ. ευρώ από τον δανεισμό του στην Μπάγερν

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα – Κουτίνιο: Κερδίζει μέχρι και 57 εκατ. ευρώ από τον δανεισμό του στην Μπάγερν

bet365

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να τελειώνει νωρίτερα με την υπόθεση Κουτίνιο και θα κερδίσει μέχρι και 57 εκατ. ευρώ από τον δανεισμό του στην Μπάγερν.

Η Μπαρτσελόνα αιφνιδίασε την Παρί με την απόφασή της να παραχωρήσει τον Φιλίπε Κουτίνιο στην Μπάγερν με τη μορφή δανεισμού. Ο Βραζιλιάνος ενδιάφερε τους Παριζιάνους, που τον είχαν ζητήσει ως αντάλλαγμα για τον Νεϊμάρ. Οι Καταλανοί, όμως, δεν ήθελαν να περιμένουν πολύ ακόμα μέχρι να ξεφορτωθούν τον Κουτίνιο, ο οποίος μετακομίζει στο Μόναχο. Αυτό, διότι με αυτήν την κίνηση εξοικονομούν μέχρι και 57 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο.

Η Μπάγερν θα καλύψει εξ’ ολοκλήρου το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου, που λαμβάνει καθαρά 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Μαζί με την εφορία οι μπλαουγκράνα εξοικονομούν 23 εκατ. ευρώ. Θα βάλουν στα ταμεία τους άλλα 9 για τον δανεισμό του, ανεβάζοντας αυτό ο ποσό στα 32 εκατ. ευρώ. Επίσης, σε περίπτωση που κατακτούσαν το Champions League θα έπρεπε να πληρώσουν 5 εκατ. ευρώ στην Λίβερπουλ ως μπόνους, ενώ άλλα 20 προβλέπονταν όταν ο Κουτίνιο θα συμπλήρωνε 100 συμμετοχές. Τώρα σταμάτησε στις 76.

Η ρήτρα που έχει η Μπάγερν ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ και δεν είναι υποχρεωτική. Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι με τις εμφανίσεις του στην Γερμανία είτε θα αναγκάσει τους Βαυαρούς να τον αγοράσουν είτε θα βρεθούν άλλοι μνηστήρες για να καλύψουν αυτό το ποσό. Θυμίζουμε, ότι η Μπαρτσελόνα είχε αποκτήσει τον Κουτίνιο για 120 εκατ. ευρώ από την Λίβερπουλ συν 40 σε μπόνους. Από αυτά έχουν ήδη πληρωθεί τα 15...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα