Τσάβι: «Πριν τον Μέσι η Μπαρτσελόνα είχε πάρει μόνο ένα Champions League»

Τσάβι: «Πριν τον Μέσι η Μπαρτσελόνα είχε πάρει μόνο ένα Champions League»

Gazzetta team
Τσάβι: «Πριν τον Μέσι η Μπαρτσελόνα είχε πάρει μόνο ένα Champions League»

bet365

Ο Τσάβι στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Sport, μίλησε τόσο για τη συνεισφορά του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, όσο και για την πιθανή μετακίνηση του Αντουάν Γκριεζμάν στη Βαρκελώνη.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Τορόντο Ράπτορς - Μιλγουόκι Μπάκς! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Τσάβι στη συνέντευξη που έδωσε στην καταλανική εφημερίδα ρωτήθηκε για το αν τα τέσσερα Champions League την εποχή του Μέσι είναι λίγα, με τον ίδιο να τονίζει ότι πριν από τον Αργεντινό άσο η Μπάρτσα είχε μόλις ένα:

«Δεν είναι και λίγα. Είχαμε μόλις ένα πριν. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει περισσότερα αλλά είναι δύσκολο να κατακτήσεις το Champions League. Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα ήταν καλύτερη από τις άλλες ομάδες και κατακτήσαμε μόνο τα δύο από τα τέσσερα. Αλλά ας ηρεμήσουμε. Ο Μέσι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όλοι μιλάμε για την εποχή μετά από αυτόν, αλλά ο Λέο έχει ακόμα τρία με τέσσερα χρόνια καλού ποδοσφαίρου στο ανώτατο επίπεδο. Είναι εκπληκτικός επαγγελματίας, προσέχει τον εαυτό του και είναι ο πρώτος σε όλα».

Όσον αφορά για τον Αντουάν Γκριεζμάν και αν είναι σωστό που οι παίκτες της Μπαρτσελόνα φαίνεται να μην συμπαθούν και πολύ τη μεταγραφή του στην ομάδα, ανέφερε:

«Καταλαβαίνω ότι πλήγωσε με αυτό που έκανε το περσινό καλοκαίρι. Αν ο λόγος της απόρριψης από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν μόνο ποδοσφαιρικός, τότε θα μιλούσα με τους ποδοσφαιριστές και θα τους έλεγα ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει. Πρέπει να δούμε όμως ποιος τον πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα. Ο αθλητικός διευθυντής; Ο Βαλβέρδε; Ο πρόεδρος;».

Τέλος, αναφορικά με τη σύγκριση του Αρτούρ με τον ίδιο, ο Τσάβι υπογράμμισε:

«Πρέπει να συγκρίνεις τον Αρτούρ των 22 ετών με τον Τσάβι των 22 χρόνων. Δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με τον Τσάβι στα 30 του. Δεν είναι δίκαιο. Είχε μια καλή σεζόν. Δεν χάνει την μπάλα, ψάχνει τις καλύτερες λύσεις, είναι έξυπνος. Μπορεί να παίξει και μια δεκαετία στην Μπάρτσα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Βλέπω τον εαυτό μου στον τρόπο που αγωνίζεται. Με αυτόν και τον Ντε Γιόνγκ η Μπαρτσελόνα έχει δύο πολύ καλούς παίκτες. Θα πρέπει επίσης να πάρουν και τον Ντε Λιχτ».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα