Βαγιαδολίδ – Βαλένθια 0-2: Οριστικά 4η θέση και Champions League οι Νυχτερίδες (vid)

Gazzetta team
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια 0-2: Οριστικά 4η θέση και Champions League οι Νυχτερίδες (vid)

bet365

Η Βαλένθια πέρασε με 0-2 από τη Βαγιαδολίδ και κράτησε δικό της το εισιτήριο για το σεντόνι. Χετάφε, Σεβίλλη και Εσπανιόλ πάνε στο Europa League, με την Μπιλμπάο να μένει εκτός στο φινάλε.

Ηταν μία συγκλονιστική μέχρι τέλους μάχη για την 4η θέση, με τις Βαλένθια, Χετάφε και Σεβίλλη να παλεύουν για το όνειρο. Τελικά το εισιτήριο για το Champions League βρέθηκε στα χέρια της πρώτης. Οι Νυχτερίδες που έκαναν τρομερό come back στον β' γύρο και αφού πολύ πρόσφατα πλησίασαν στην τετράδα. Σολέρ (36') και Ροντρίγκο (52') καθάρισαν για το πολύτιμο τρίποντο και η ομάδα τους πέρασε με 0-2 από τη σωμένη Βαγιαδολίδ και θα βρεθεί στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης.

Την ίδια στιγμή ό,τι και αν έκαναν Χετάφε και Σεβίλλη, δεν θα μπορούσαν να προλάβουν το σεντόνι. Οι Μαδριλένοι στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους, τερμάτισαν τελικά στην 5η θέση, καθώς αν και προηγήθηκαν δύο φορές, έμειναν στο εντός 2-2 (13' Πορτίγιο, 76' Μαξίμοβιτς – 44' Ιμπόρα, 87' Ζεράρ)) με τη Βιγιαρεάλ, η οποία επίσης είχε σωθεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Και με νίκη πάντως οι γηπεδούχοι θα έχαναν και πάλι στην ισοβαθμία με τη Βαλένθια.

Η Σεβίλλη που νίκησε 2-0 (44' Μπεν Γιεντέρ, 90'+2' Μουνίρ) την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έμεινε στην 6η θέση, αλλά έκανε τη μεγάλη ζημιά στους Βάσκους. Η Αθλέτικ έδινε τη δική της μάχη για την 7η θέση και την έξοδο στο Europa League, αλλά εξαιτίας της ήττας της και σε συνδυασμό με τη νίκη της Εσπανιόλ επί της Σοσιεδάδ, στην Ευρώπη βγήκαν οι Καταλανοί, που επικράτησαν 2-0 (58' Ροσάλες, 65' Γου).

* Χετάφε και Σεβίλλη πάνε στους ομίλους του Europa League, ενώ η Εσπανιόλ θα παίξει προκριματικά!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα