Μέσι: Η παράσταση και η απλότητα που... κομματιάζει τα ρεκόρ!

Δημήτρης Βέργος
Μέσι: Η παράσταση και η απλότητα που... κομματιάζει τα ρεκόρ!

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε με το νέο χατ-τρικ ακόμα μία παράσταση και το gazzetta.gr γράφει για την απλότητα του ποδοσφαιρικού μεγαλείου του που σπάει κάθε ρεκόρ και κάνει τους οπαδούς των αντιπάλων να υποκλίνονται.

Το Μπενίτο Βιγιαμαρίν σηκώθηκε στο πόδι. «Μέσι, Μέσι, Μέσι» ήταν η ιαχή που δονούσε την ατμόσφαιρα από τα χείλη των εκστασιασμένων οπαδών της Μπέτις για το θέαμα που μόλις είχαν παρακολουθήσει από τον Αργεντινό. Ήταν μια ακόμα αποθέωση στο μεγαλείο αυτού του ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε κάθε εμφάνισή του φροντίζει να κάνει τη φράση «όριό του ο ουρανός» να φαίνεται τόσο απτή. Για τον ίδιο το νέο χατ-τρικ επί της Μπέτις ίσως και να ήταν μία ακόμα μέρα στη δουλειά...

Ολοταχώς για το έκτο Χρυσό Παπούτσι

Με το χατ-τρικ που σημείωσε απέναντι στην Μπέτις ο Μέσι έφτασε τα 29 γκολ τη φετινή σεζόν με την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα και βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του έκτου Χρυσού Παπουτσιού στην καριέρα του. Ο μόνος που φαίνεται να μπορεί να τον απειλήσει είναι ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έχει σκοράρει 26 τέρματα με την Παρί Σεν Ζερμέν ενώ ακολουθούν πιο πίσω ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Σαμπντόρια) με 21 γκολ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) με 19 γκολ και ο Κρίστοφ Πιόντεκ (Μίλαν) με 19 γκολ.

Θα συντρίψει το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με το χατ-τρικ που σημείωσε ανέβασε τον αριθμό των τερμάτων που έχει πετύχει στη μεγαλειώδη καριέρα του με την Μπαρτσελόνα στα 591 και πλέον φαντάζει σίγουρο ότι αυτό που κάποτε έμοιαζε αδιανόητο, θα συμβεί. Το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ, με τα 643 τέρματα με τη φανέλα της ίδιας ομάδας, της Σάντος, αναμένεται να καταρριφθεί από τον Μέσι, ο οποίος απέχει 52 γκολ από το να ισοφαρίσει. Λαμβάνοντας υπόψη τα παιχνίδια σε La Liga και Champions League που έχει ακόμα μέχρι το τέλος της σεζόν, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Μέσι την επόμενη χρονιά, σκοράροντας μίνιμουμ 40 γκολ της σεζόν, θα έχει τη δυνατότητα να συντρίψει το ρεκόρ του Βραζιλιάνου και να γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ξεπερνάει Ινιέστα και Τσάβι

Την ίδια στιγμή ο Αργεντινός μάγος εκτός από το κοινό των αντίπαλων ομάδων που υποκλίνονται στο ρεσιτάλ του, όπως το κοινό της Μπέτις, συνεχίζει να αφήνει άφωνους και τους ίδιους τους οπαδούς της Μπάρτσα, παρότι συνηθισμένοι στις εκστατικές παραστάσεις του. Ο Μέσι από χθες μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν επί της Μπέτις ξεπέρασε τον Τσάβι, όντας πλέον ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου. Ο Αργεντινός μετράει πλέον 477 νίκες σε 674 παιχνίδια, πιάνοντας τον Αντρές Ινιέστα σε αριθμό συμμετοχών με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα. Πλέον επιδιώκει να... βάλει από κάτω τον μεγάλο Τσάβι σε ακόμα μια κατηγορία, σπάζοντας στο μέλλον το ρεκόρ των 767 εμφανίσεων! Κι αν το ρεκόρ των 643 γκολ του Πελέ αναμένεται να «σπάσει» την επόμενη σεζόν, οι οπαδοί της Μπάρτσα θα περιμένουν τη σεζόν 2020-2021 για να δουν και το ιστορικό ρεκόρ του Τσάβι με την Μπάρτσα να συντρίβεται από τον Αργεντινό.

Το 51ο χατ-τρικ της καριέρας του

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε με το χθεσινό 51 χατ-τρικ στην καριέρα του, όντας μόλις ένα πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 52, σε μια μάχη σώμα με σώμα! Τα χατ-τρικ του Αργεντινού αποτελούν ένα από τα πιο... ιντριγκαδόρικα στατιστικά του με τον Μέσι να μετράει συνολικά 45 χατ-τρικ με τη φανέλα της Μπάρτσα, τα 33 από αυτά στην Primera Division, και να θέλει ακόμα ένα για να πιάσει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Όλο το μεγαλείο, η απλότητά του...

Ο Μέσι μετά από ακόμα μια μεγαλειώδη εμφάνιση παρέμεινε ταπεινός, όπως πάντα, ευχαριστώντας τους φίλους της Μπέτις που αναγνώρισαν την παράσταση του Αργεντινού με ένα απλό χειροκρότημα. Όπως οι θεατές στο τέλος ενός θεατρικού έργου απονέμουν τα εύσημα στους ηθοποιούς. Τόσο απλό, όπως και το τελείωμα του στο τρίτο του γκολ που περιγράφει ουσιαστικά όλη την ποδοσφαιρική του τέχνη...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα