Χιρόνα - Μπαρτσελόνα 0-2

Gazzetta team
Χιρόνα - Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

O Σεμέντο πέτυχε το πρώτο γκολ με τη Μπάρτσα και ο Μέσι σφράγισε τη νίκη (2-0) κόντρα στη Χιρόνα. Στο +5 από την Ατλέτικο οι Καταλανοί.
Η Μπαρτσελόνα πέτυχε την 8η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, επικράτησε 2-0 της Χιρόνα και βρέθηκε στο +5 από την Ατλέτικο. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μέσι, το πάλεψαν αρκετά οι γηπεδούχοι, αρκετά λάθη από τη διαιτησία.
Ιδανικό το ξεκίνημα για τη Μπαρτσελόνα, αφού μόλις στο 9ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, κακό διώξιμο και ο Σεμέντο με ξερό αριστερό πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα στη La Liga. H Xιρόνα προσπάθησε να απαντήσει και τέσσερα λεπτά αργότερα ζήτησε πέναλτι σε κράτημα του Στουάνι από τον Αλμπα, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και στο 16' βρέθηκαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά από την εξαιρετική κάθετη του Μέσι, ο Κουτίνιο νικήθηκε στο τετ α τετ. Πέναλτι ζήτησε στο 30' και η Μπαρτσελόνα στην εκτέλεση φάουλ του Μέσι, αλλά ο διαιτητής δεν είδε παράβαση! Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκμεταλλεύθηκαν την ανουσία υπεροχή της αντιπάλου και στο 42' είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Στουάνι νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν, ενώ ο Πικέ έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Πονς. Η Χιρόνα μπήκε ορεξάτη στην επανάληψη και στο 50' είχε καλή φάση, αλλά ο Στουάνι δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Τερ Στέγκεν.

Η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μπερνάρδο δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να βάζουν δύσκολα στη Μπάρτσα. Για ένα δεκάλεπτο η Χιρόνα είχε τον έλεγχο, αλλά σε δυο περιπτώσεις Στουάνι και Πόρτου απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα στην πρώτη καλή φάση της στην επανάληψη βρήκε δίχτυα. Στο 68' ο Αλμπα δημιούργησε και ο Μέσι με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0. Ετσι, το Montilivi έγινε το 37ο γήπεδο στη La Liga στο οποίο βρίσκει δίχτυα ο Αργεντίνος. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Ο Μέσι στο 76' νικήθηκε από τον Μπουνου, στο 88' ο Κουτίνιο έχασε κι άλλο τετ α τετ, ενώ ούτε ο Σουάρες μπόρεσε να βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις.

Xιρόνα: Μπουνού, Εσπινόσα, Αλκάλα, Χουάνπε, Πορτού (80' Λοζάνο), Γκρανέλ (80' Πάικ), Πονς, Γκαρθία (70' Λουίζ), Πόρο, Βαλέρι, Στουάνι

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Λενγκλέ (77' Βερμάελεν), Σεμέδο, Ράκιτιτς, Βιδάλ (58' Αρτούρ), Μπουσκέτς (82' Σέρχι), Κουτίνιο, Μέσι, Σουάρες

 

LA LIGA Τελευταία Νέα