Ο Γοδίν είναι το... Garra Charrúa (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Γοδίν είναι το... Garra Charrúa (pics & vids)

bet365

Ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης με το ζόρι περπατούσε στο γήπεδο στο ματς με τη Μπιλμπάο κι όμως αγνόησε τον Σιμεόνε όταν του φώναξε να βγει με τις αλλαγές να έχουν εξαντληθεί. Συνέχισε, σκόραρε και έκανε τον κόσμο να θυμηθεί πως οι Ουρουγουανοί... δεν τα παρατούν ποτέ.

Ο 32χρονος αμυντικός, έχει γράψει τη δική του ιστορία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία έφτασε το 2010 εξαργυρώνοντας κάθε θετική του εμφάνιση και προσφορά στη Βιγιαρεάλ.

Ως ... ένας ακόμα ξένος που έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του στη La Liga, εν έτει 2018, ο Ντιέγκο Γοδίν είναι ο πρώτος σε συμμετοχής με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος», είναι ο δεύτερος σε τίτλους με τον σύλογο της Μαδρίτης (8 τρόπαια μέχρι στιγμής) και φυσικά είναι ο αρχηγός της ομάδας.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Αυτό το περιβραχιόνιο που φοράει στο μπράτσο του, φροντίζει να το τιμά κάθε φορά. Όπως το έκανε και στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στη Μπιλμπάο στο Wanda Metropolitano. Ακόμα κι αν για περισσότερο από 20 λεπτά δεν μπορούσε να τρέξει, ακόμα κι αν με το ζόρι περπατούσε έχοντας καταλάβει το μυϊκό πρόβλημα που του απαγόρευε να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια, αψήφησε τον πόνο και το ενδεχόμενο να χειροτερέψει την κατάσταση του ποδιού του.

Ο Σιμεόνε του φώναξε να μείνει έξω και να συνεχίσει η Ατλέτικο με 10 παίκτες, από τη στιγμή που είχε εξαντλήσει τις αλλαγές του από το 62ο λεπτό λόγω και της ανάγκης να μη χαθεί τελείως το ματς (2-1 μπροστά οι Βάσκοι στο 64' με γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς), ωστόσο, ο Γοδίν δεν τον άκουσε. Αντ' αυτού, προτίμησε να παίξει μπροστά ως... επιθετικός και απλά να υπάρχει στο παιχνίδι μήπως και βρεθεί σε κάποια θέση, σε κάποια στιγμή, που θα μπορούσε ακόμα και με το παραμικρό, να βοηθήσει ως ένας παραπάνω για να προκαλεί ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Γοδίν, στο παρελθόν σε ντέρμπι με τη Ρεάλ στην ισπανική πρωτεύουσα έχει παίξει με σπασμένη μύτη, έχει κλείσει το δεξί του μάτι από αγκωνιά του συμπατριώτη του Λουίς Σουάρες, σε κόντρα με τη Μπαρτσελόνα στο Champions League, έχει χάσει δόντια σε παιχνίδι με τη Βαλένθια και ποτέ δεν τα παράτησε.

Έτσι, δεν ήταν δυνατό να δεχθεί να σταματήσει την προσπάθεια και ν' αφήσει τους συμπαίκτες του στην Ατλέτικο ν' ανέβουν μόνοι τους το... βουνό που είχαν μπροστά τους για να φτάσουν στην ανατροπή της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στην αναμέτρηση με τη Μπιλμπάο.

Έτσι, κινήθηκε σε χώρους... γνώριμους για εκείνον. Ακόμα κι αν δεν ήταν πολύ καλός ως «10άρι» σε πολύ πρώιμο στάδιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ξέρει πολύ καλά να κινείται κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Στα 15 του ήταν επιτελικός μέσος, το 2003, στη Ντεφενσόρ, η οποία όμως δεν τον κράτησε, προκαλώντας τότε τεράστια απογοήτευση στον Γοδίν. Οι σκέψεις να σταματήσει τα πάντα που αφορούν το ποδόσφαιρο πέρασαν από το μυαλό του, αφού ακόμα η ηλικία είναι τέτοια που δεν μπορεί να δώσει ακόμα την πνευματική δύναμη ενός πιο μεγάλου και ώριμου άνδρα, ωστόσο, ο Ουρουγουανός έκανε απλά ένα μικρό διάλειμμα.

Όταν μάζεψε τα πράγματά του για να πάει στο Ροζάριο και να δοκιμαστεί από την Ατλέτικο Θέρο, ξεκίνησε η... αντεπίθεσή του. Γύρισε λίγο πιο πίσω για να παίξει στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής καθώς στην ομάδα του Μοντεβιδέο δεν ευνοούσε την ύπαρξη 10αριού ο τρόπος παιχνιδιού τους, μέχρι τελικά να γυρίσει κανονικά στην άμυνα για να καλύψει κενά. Τότε δεν του άρεσε, αλλά στα 32 του, είναι ένας εμβληματικός και ηγετικός στόπερ.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, κάθε φορά στα δύσκολα, φορτίζει τις ψυχολογικές και σωματικές του μπαταρίες με την ενέργεια του Garra Charrúa. Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο ξεκινούν από παιδιά οι Ουρουγουανοί στο ποδόσφαιρο. Είναι «το πνεύμα του πολεμιστή». Είναι αυτό που απαγορεύει την παραίτηση. Είναι αυτό που κάνει τη «σελέστε» μια από τις πιο σκληρές ομάδες. Είναι αυτό που κάνει τους Ουρουγουανούς να πέφτουν στη φωτιά και να μη φοβούνται. Να μην το βάζουν κάτω. Να μη φοβούνται να χτυπήσουν και να χτυπηθούν.

Παίρνοντας το όνομα από ινδιάνικη πολεμική φυλή που εξαφανίστηκε στον 19ο αιώνα, μέχρι τις... κατηγορίες για πολύ σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι αλλά και το Μουντιάλ του 1986 όταν μόλις στα 56'' σε ματς κόντρα στη Σκωτία ο Ζοσέ Μπατίστα αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκόρντον Στράχαν, το Garra Charrúa χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης.

Ο Γοδίν, λοιπόν, για να επανέλθουμε στα της Σαββατιάτικης νύχτας, εφάρμοσε στον απόλυτο βαθμό το πνεύμα του πολεμιστή. Γι' αυτό και έμεινε στο γήπεδο μέχρι τέλους να πονάει, αλλά να μην παρατάει τον «στρατό» του στη «μάχη». Και όταν έπρεπε και βρέθηκε η ευκαιρία, «χτύπησε» για να το πάρει πάνω του ως πραγματικός ηγέτης. Με κεφαλιά στο 90' + 1' του αγώνα με τη Μπιλμπάο, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έγινε ο ήρωας της βραδιάς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα