Θέλτα – Μπαρτσελόνα 2-1: Αυλαία με νέα ήττα, υποβιβάστηκε η Βαγιαδολίδ του Ρονάλντο (vid)

Gabriel Veiga

bet365

Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα έκλεισε την La Liga με την τρίτη της ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς (2-1 από την Θέλτα στο Βίγκο) – Υποβιβάστηκε η Βαγιαδολίδ του Ρονάλντο με πέναλτι – γκολ της Αλμερία στο 87’.

Η Μπαρτσελόνα έχει… παρατήσει προ πολλού το πρωτάθλημα, από την στιγμή που το κατέκτησε και μαθηματικά. Στην τελευταία αγωνιστική της La Liga, η Θέλτα ήθελε τη νίκη για να σφραγίσει την παραμονή της και την πήρε επί των Μπλαουγκράνα (2-1), οι οποίοι συμπλήρωσαν τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς.

Ο Γκαμπριέλ Βέιγκα, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (42’, 66’) στο πιθανότατα τελευταίο του παιχνίδι, έριξε στο καναβάτσο την Μπάρτσα, η οποία απλώς μείωσε με τον Ανσού Φατί ύστερα από σέντρα του Ουσμάν Ντεμπελέ (80’) και… παρηγορήθηκε τουλάχιστον με τα ατομικά βραβεία για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (πρώτος σκόρερ) και τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν (τερματοφύλακας με μικρότερο παθητικό τερμάτων).

Θέλτα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Βιγιάρ – Μινγκέθα (67’ Κέβιν Βάθκεθ), Κάρλος Ντομίνγκεθ, Ουνάι Νούνιεθ, Χάβι Γκαλάν – Γκαμπριέλ Βέιγκα (71’ Τσέρβι), Φραν Μπελτράν, Όσκαρ – Κάρλες Πέρεθ, Σεφέροβιτς (78’ Ιάγκο Άσπας), Ντε λα Τόρε (71’ Τάπια).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν (63’ Ινιάκι Πένια) – Σέρτζι Ρομπέρτο, Κουντέ, Κρίστενσεν (46’ Γκάβι), Μάρκος Αλόνσο – Κεσιέ, Έρικ Γκαρθία (72’ λ. τρ. Πάμπλο Τόρε), Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (63’ Ντεμπελέ), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (63’ Φατί).

Σώθηκε η Αλμερία, υποβιβάστηκε η Βαγιαδολίδ

Δραματική εξέλιξη στη μάχη της παραμονής, όπου εμπλέκονταν συνολικά έξι ομάδες, με 243 (!) διαφορετικά σενάρια. Εντέλει, η Βαγιαδολίδ απέτυχε να νικήσει στην έδρα της την Χετάφε του Πέπε Μπορδαλάς (0-0) και υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία, μόλις ένα χρόνο μετά την επάνοδό της στην La Liga.

Η ομάδα του (μεγαλομέτοχου) Ρονάλντο θα μπορούσε να σωθεί εάν την ίδια ώρα η Αλμερία έχανε στην έδρα της (υποβιβασθείσας) Εσπανιόλ και η ομάδα της Ανδαλουσίας φλέρταρε με την... καταστροφή, αλλά εντέλει πήρε μια δραματική ισοπαλία με 3-3 (13’ Πουάδο, 49’ Πιέρ Γκαμπριέλ, 73’ Κολεόσο – 10’ Τουρέ, 58’, 87’ πέν. Εμπάρμπα).

Σώθηκε και η Κάντιθ, η οποία ήθελε για την σφραγίδα μια ισοπαλία στην έδρα της (υποβιβασθείσας) Έλτσε και την πήρε με 1-1 (71’ Μπογιέ – 10’ Εσκαλάντε), εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα «σαλόνια» για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Βολική ισοπαλία στο «αντίο» του Χοακίν

Η μοίρα θέλησε το τελευταίο παιχνίδι στην μεγάλη καριέρα του Χοακίν να είναι μεταξύ των δύο ομάδων στις οποίες περισσότερα χρόνια αγωνίστηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα (Μπέτις και Βαλένθια).

Ο 41χρονος εξτρέμ ξεκίνησε βασικός και αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 (1’ Αγιόθε Πέρεθ – 71’ Ντιέγκο Λόπεθ), το οποίο ήταν αρκετό για τις Νυχτερίδες ώστε να σφραγίσουν την παραμονή τους, τελειώνοντας το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Γιούνους Μούσα (81’).

Η τελική βαθμολογία της La Liga

Η βαθμολογία της La Liga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα