Μπαρτσελόνα: Το «χρυσό» πρότζεκτ για το νέο παλάτι των Μπλαουγκράνα

Μπαρτσελόνα: Το «χρυσό» πρότζεκτ για το νέο παλάτι των Μπλαουγκράνα

Μπαρτσελόνα: Το «χρυσό» πρότζεκτ για το νέο παλάτι των Μπλαουγκράνα

bet365

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε το «Καμπ Νόου» για χάρη του φιλόδοξου και... δαπανηρού πρότζεκτ «Espai Barca», μετρώντας αντίστροφα για την ανέγερση μιας νέας εποχής.

«Ήρθε η ώρα φίλε μου να πούμε αντίο. Αλλά δεν είναι αντίο για πάντα, μόνο για μια στιγμή. Θα περιμένουμε πιστά για την θριαμβευτική σού επιστροφή». Η νίκη απέναντι στη Μαγιόρκα ήταν η τελευταία για τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου». Τουλάχιστον για τους επόμενους 18 μήνες.

Τον προηγούμενο μήνα άλλωστε οι Καταλανοί πήραν το πράσινο φως από τους 20 εταίρους τους και έκλεισαν τη συμφωνία χρηματοδότησης για ολικό... λίφτινγκ του γηπέδου ύψους 1,450 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μια ανοικοδόμηση στα πλαίσια του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ «Espai Barca», το οποίο φιλοδοξεί να καλωσορίσει τους Μπλαουγκράνα σε μια νέα εποχή.

Τόσο το εσωτερικό του γηπέδου σε «Καμπ Νόου» και «Παλάου Μπλαουγκράνα», όσο και ο περιβάλλοντας χώρος θα αλλάξουν ριζικά, με το κεντρικό πλάνο να συμπεριλαμβάνει επίσης και χώρο μουσείου και εκδηλώσεων που θα είναι ο μεγαλύτερος σε ολόκληρη την Ευρώπη προσελκύοντας οπαδούς απ' όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο, γραφεία, νέο πάρκινγκ και ένας χώρος για πατινάζ...

Στο μεταξύ διάστημα ωστόσο ο οργανισμός της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να σφίξει τα δόντια και να κάνει υπομονή μακριά από το «σπίτι» του. Ακολουθώντας τα βήματα της αιώνιας αντιπάλου, Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε μετακομίσει προσωρινά στο στάδιο «Ντι Στέφανο» ενώ το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έπαιρνε νέα μορφή, η Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν θα έχει ως νέα ποδοσφαιρική στέγη το Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ.

Μειώνοντας δραστικά το κόστος των εισιτηρίων στο 50% για τη νέα σεζόν το κλαμπ ευελπιστεί πως θα συγκεντρώσει αρκετό κόσμο στο γήπεδο χωρητικότητας 55 χιλιάδων θέσεων, ποντάροντας στην μεγαλύτερη και σταθερότερη προσέλευση καθ΄όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου παρά στις υψηλότερες τιμές.

Πλέον ακολουθεί η... παράταση, αυτό το κενό γεμάτο αμφιβολία και το βουβό συναίσθημα μακριά από το «σπίτι». Μέχρι να έρθει η ώρα της νέας εποχής. Σε έναν αγώνα που συνέπεσε με το τελευταίο αντίο δυο θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα, η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε προσωρινά το ιστορικό «Καμπ Νόου» που σφύζει από αναμνήσεις.

Αναμνήσεις τις οποίες προσπάθησε να συγκεντρώσει όσο καλύτερα μπορούσε μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο, σαν φυλαχτό για τους φίλους της ομάδας μέχρι να καταφτάσει η ώρα της επιστροφής.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα