Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Με γκολάρες Ροντρίγκο αγκαλιάζει την δεύτερη θέση (vid)

Rodrygo

bet365

Ελλείψει Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά, ο Ροντρίγκο πήρε τη Ρεάλ Μαδρίτης στις πλάτες του και με δύο πολύ ωραία γκολ την οδήγησε σε νίκη που της δίνει σε μεγάλο βαθμό την δεύτερη θέση της La Liga στην έδρα της Σεβίλλης (2-1), η οποία έπαιζε με το μυαλό στον τελικό του Europa League με την Ρόμα.

Η καλύτερη σεζόν του Ροντρίγκο, βάσει αριθμών και όχι μόνο, είναι γεγονός. Ο Βραζιλιάνος «καθάρισε» μόνος του την Σεβίλλη με δύο πολύ ωραία γκολ (2-1) και οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε μια νίκη άνευ βαθμολογικής σημασίας, με την οποία όμως η Βασίλισσα εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την δεύτερη θέση της La Liga. Από ολότελα...

Η διεξαγωγή του αγώνα κινδύνευσε λόγω… κατακλυσμού στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ώρες πριν από την σέντρα, αλλά ο καιρός ηρέμισε εντέλει και επέτρεψε να αρχίσει κανονικά το ματς, έστω και με μικρές… πισίνες στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον τελικό του Europa League κόντρα στην Ρόμα να απέχει μόλις τέσσερις ημέρες, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ροτέισον, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας παίκτες όπως οι Λοΐκ Μπαντέ, Όλιβερ Τόρες, Λούκας Οκάμπος και Γιουσέφ Εν – Νεσίρι, έχοντας τραυματία τον Φερνάντο και τιμωρημένους τους Χεσούς Νάβας και Πάπε Γκέιγ.

Χωρίς τον τιμωρημένο Ντάνι Καρβαχάλ και τους τραυματίες Μάρκο Ασένσιο, Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε με τον Ροντρίγκο στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας και πάλι εκτός ενδεκάδας τον (όλο και πιο) φευγάτο Εντέν Αζάρ.

Γκολάρες Ράφα Μιρ και Ροντρίγκο

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό όταν, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Ράφα Μιρ με πολύ ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο βάθος της μαδριλένικης εστίας.

Το γκολ σημειώθηκε ακριβώς στα δύο λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, στο πιο γρήγορο τέρμα που σημειώνει η Σεβίλλη εις βάρος της Ρεάλ από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2012 όταν ο Γερμανός Πιότρ Τροχόφσκι, πάλι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», είχε σκοράρει στα 68 δευτερόλεπτα.

Η Ρεάλ άργησε να αντιδράσει, αλλά το έκανε με πειστικό τρόπο. Στο 15’, ο Ροντρίγκο έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ – α – τετ με τον Μπόνο, η Σεβίλλη απάντησε με δύο σουτ άουτ των Καρίμ Ρέκικ και Ιβάν Ράκιτιτς, μέχρι ο Ροντρίγκο να φωνάξει και πάλι παρών, όπως τόσες φορές φέτος.

Φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, άψογη εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, με την μπάλα να περνάει μέσα από το τείχος και να αιφνιδιάζει τον Μπόνο, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να αποτρέψει το 1-1 (29’). Πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Έρικ Λαμέλα άγγιξε το 2-1, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να σταματάει στο δοκάρι του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος είχε πέσει σωστά, αλλά αν η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το γκολ.

Πριν από την ανάπαυλα, ο Αργεντινός έχασε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν μετά από σέντρα του Μάρκος Ακούνια στο δεύτερο δοκάρι, ο Λαμέλα… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ από ιδανική θέση και προ κενής εστίας.

«Ποίημα» Ροντρίγκο και ανατροπή

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο, με τους σκόρερ του αγώνα να χάνουν από μια πολύ καλή ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, προτού ο Ροντρίγκο βάλει την σφραγίδα του.

Γρήγορη αντεπίθεση της Ρεάλ, συνδυασμός των Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος, με τον Γερμανό να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη τον Βραζιλιάνο, ο οποίος τρέλανε με συνεχείς προσποιήσεις εν κινήσει με την μπάλα τον Γκονσάλο Μοντιέλ, προτού πλασάρει τον Μπόνο για το 1-2 (69’). Αυτό ήταν αισίως το 19ο φετινό γκολ του Ροντρίγκο σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερα δηλαδή απ’ ότι τις προηγούμενες τρεις σεζόν μαζί (18)!

Μετά το γκολ του Βραζιλιάνου, η Ρεάλ έχασε δύο καλές ευκαιρίες για τρίτο τέρμα με Άλβαρο Ροντρίγκες και Κρόος, με την Σεβίλλη να επιδίδεται αδικαιολόγητα σε ένα… ρεσιτάλ χτυπημάτων και τον Μάρκος Ακούνια να αποβάλλεται σωστά για δολοφονικό τάκλιν στον Ντάνι Θεμπάγιος (83’).

Πολύ δύσκολα πλέον θα προλάβει η Σεβίλλη την έβδομη θέση που οδηγεί στο Europa Conference League. Εάν, βεβαίως, την Τετάρτη (31/05, 22:00) κατακτήσει το αγαπημένο της Europa League, την επόμενη σεζόν θα παίξει ξανά στο Champions League!

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο – Μοντιέλ, Γκούντελι (81’ Μπαντέ), Ρέκικ, Ακούνια – Μπουένο, Ράκιτιτς (62’ Σούσο) – Λαμέλα (74’ Κορόνα), Πάπου Γκόμες (74’ Όλιβερ Τόρες), Μπράιαν Χιλ (63’ Χορδάν) - Ράφα Μιρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (82’ Ρούντιγκερ), Αλάμπα, Έντερ Μιλιτάο, Μεντί (66’ Ροντρίγκες) - Κρόος, Τσουαμενί, Μόντριτς – Βαλβέρδε (54’ λ. τρ. Καμαβινγκά), Ροντρίγκο (81’ Νάτσο), Ντάνι Θεμπάγιος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα