Ρεάλ Μαδρίτης - Βαγιεκάνο 2-1: Νίκη με αύρα... Βινίσιους για τους Μερένγκες

Νίκος Κικίδης
Ρεάλ

bet365

Σε μια αναμέτρηση που μετατράπηκε σε κίνημα στήριξης προς τον Βινίσιους, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε 2-1 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο και ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση.

Τα περισσότερα μάτια είχαν στραφεί πάνω του πριν από τη σέντρα. Σε μια βαθμολογικά αδιάφορη αναμέτρηση άλλωστε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βινίσιους καρπώθηκε το κύριο ενδιαφέρον από την εξέδρα που μετέτρεψε τον αγώνα σε κίνημα στήριξης με πανό και standing ovation προς τον Βραζιλιάνο. Και με τον ίδιο να παρακολουθεί την αναμέτρηση από τα VIP δίπλα στον Φλορεντίνο Πέρεθ, οι συμπαίκτες τού έκαναν το καλύτερο δώρο με (δύσκολη) νίκη 2-1 επί της Βαγιεκάνο που ανέβασε τους Μερένγκες προσωρινά στην δεύτερη θέση της La Liga.

Αφού πάντως έλαμψαν μέσω της κοινωνικής τους δράσης φορώντας φανέλες του Βινίσιους πριν τη σέντρα και ποζάροντας με πανό κατά του ρατσισμού, οι γηπεδούχοι προοδευτικά άρχιζαν να... ξεθωριάζουν μετά το πρώτο σφύριγμα του αγώνα. Εκείνη που μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο ήταν άλλωστε η Βαγιεκάνο, η οποία απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 5΄με κεραυνό του Όσκαρ που πέρασε πάνω από την εστία του Κουρτουά.

Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν στα ηνία του αγώνα, δοκίμασαν ξανά την ετοιμότητα του Κουρτουά σε μακρινό σουτ του Λόπεθ, όμως η Ρεάλ φρόντισε να τους πληγώσει στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία. Στο 31΄ο Κρόος εκτέλεσε γρήγορα το ελεύθερο, ο Βαλβέρδε έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μπενζεμά και ο τελευταίος άδειασε τον αντίπαλο κίπερ, πλασάροντας σε κενή εστία για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κουρτουά είχε και πάλι την απάντηση σε μακρινό σουτ του Παλαθόν, όπως αντίστοιχα και ο Ντιμιτριέφσκι σε τετ-α-τετ με τον Μπενζεμά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Η εικόνα δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μέρος, με τη διαφορά πως η Ρεάλ έλεγχε με περισσότερη ασφάλεια τον ρυθμό του αγώνα. Οι φάσεις ωστόσο έρχονταν με το σταγονόμετρο, με πρώτη την προβολή του Καρβαχάλ που αστόχησε από πλεονεκτική θέση (58΄).

Στο 84΄ωστόσο ο Ραούλ Ντε Τόμας έφερε το ματς στα ίσα κόντρα στη ροή με υπέροχο τελείωμα, επαναφέροντας την πίεση προς την πλευρά των Μερένγκες. Ακόμα όμως και με λιγοστό χρόνο στη διάθεσή της, η Ρεάλ βρήκε τη λύτρωση με άψογο τελείωμα του Ροντρίγκο στη γωνία της εστίας στο 89΄ για να να κλειδώσει το τρίποντο που την έστειλε προσωρινά στη δεύτερη θέση και το -11 από τη Μπάρτσα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ (83΄Τσουαμενί), Αλάμπα, Νάτσο, Κρόος, Καμαβινγκά, Μόντριτς (71΄Ασένσιο), Βαλβέρδε (63΄Θεμπάγιος), Ροντρίγκο, Μπενζεμά

Ράγιο Βαγιεκάνο (Άντονι Ιραόλα): Ντιμιτριέφσκι, Μπαλίου, Λεχουένε, Κατένια, Φραν Γκαρσία, Όσκαρ, Κομεσάνα (63΄Τρέχο), Παλαθόν (63΄Χαβάρια), Λόπεθ, Αλβάρο, Καμέγιο (69΄Ραούλ Ντε Τόμας)

Γκέλα για Σεβίλλη, νίκη Ευρώπης η Βιγιαρεάλ

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η Σεβίλλη κόντρα στην υποβιβασμένη Έλτσε. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με τον Λαμέλα μόλις στο 10΄, η αποβολή του Γκέιγ οκτώ λεπτά αργότερα ανέτρεψε τις ισορροπίες. Κάπως έτσι στο 25΄ο Μορέντε ισοφάρισε για την Έλτσε και έκοψε τη φόρα της Σεβίλλης που περιορίστηκε στην 9η θέση.

Αντίθετα σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Βιγιαρεάλ, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Κάντιθ έκανε άλμα Ευρώπης. Τα δυο γκολ του Τζάκσον στο πρώτο μέρος υπέγραψαν το τρίποντο για το Κίτρινο Υποβρύχιο που βρέθηκε στην 5η θέση της La Liga, τη στιγμή που η Κάντιθ παρέμεινε μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα