Ατλέτικο Μαδρίτης: Πρόταση για «κρυφούς» ορισμούς διαιτητών

Ατλέτικο Μαδρίτης: Πρόταση για «κρυφούς» ορισμούς διαιτητών

Ατλέτικο Μαδρίτης: Πρόταση για «κρυφούς» ορισμούς διαιτητών

bet365

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca» ο CEO της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν, πρότεινε να μην γνωρίζουν οι ομάδες τους διαιτητές του αγώνα τους μέχρι την σέντρα του ματς!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ένας από τους συλλόγους που επισήμως παραπονέθηκε περισσότερο φέτος για τη διαιτησία. Οι «ροχιμπλάνκος» πιστεύουν ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με την ομάδα διαιτησίας είναι αυτό των πολυάριθμων ανακοινώσεων, συζητήσεων και αρθρογραφίας που δημιουργούνται μόλις γίνουν γνωστοί οι ορισμοί των ρέφερι και ως εκ τούτου, θα ήταν μια καλή επιλογή να προσπαθήσουν να τις αποφύγουν ώστε να μπορούν οι διαιτητές να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς τόσο μεγάλη πίεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για το λόγο αυτό, ο CEO τη Ατλέτι, Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν, ως μέλος της Επιτροπής Αντιπροσώπων της La Liga, πρότεινε στους υπόλοιπους συλλόγους να κρατούνται κρυφοί οι ορισμοί διαιτησίας μέχρι λίγο πριν την σέντρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ατλέτικο έθεσε αυτή την ιδέα στο τραπέζι με σκοπό να μελετηθεί και αν γίνει δεκτή, η LaLiga να την μεταφέρει στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Οι «ροχιμπλάνκος» πιστεύουν ότι η διαιτητική ομάδα υφίσταται σημαντική πίεση και εξαρτώάται σε ορισμένες περιπτώσεις από τα όσα γράφονται στα μέσα ενημέρωσης και, ως εκ τούτου, επισημαίνουν ότι χρειάζονται τη βοήθεια όλων για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα και αντικειμενικότητα. Αν δεν είναι δημόσια γνωστοί οι ορισμοί, οι διαιτητές δεν θα βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από κάθε παιχνίδι.

Τώρα στην Ισπανία αναμένουν αν και οι υπόλοιπες ομάδες της LaLiga θα καλωσορίσουν αυτή την πρόταση και αν η λίγκα υπό την προεδρία του Χαβιέρ Τέμπας μπορεί να μεταφέρει αυτό το αίτημα στην ισπανική ομοσπονδία στο άμεσο μέλλον.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα