Πικέ: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι η Μπαρτσελόνα δεν εξαγόρασε διαιτητές»

Πικέ: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι η Μπαρτσελόνα δεν εξαγόρασε διαιτητές»

Ο Πικέ είναι σίγουρος πως η Μπαρτσελόνα είναι αθώα στο σκάνδαλο Νεγκρέιρα

bet365

Ο Ζεράρ Πικέ έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Rac1» και δήλωσε σίγουρος πως η Μπαρτσελόνα δεν εξαγόρασε διαιτητές μέσω του αντιπροέδρου Νεγκρέιρα, τονίζοντας πως αν όντως ήθελε να το κάνει υπήρχε πολύ πιο απλός τρόπος.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται για τα καλά στη σκιά της υπόθεσης Νεγκρέιρα ως ύποπτη για επηρεασμό αγώνων μέσω χρηματισμού του πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας.

Μια υπόθεση από την οποία δεν γλίτωσε η τωρινή διοίκηση (το σκάνδαλο αφορά τα χρόνια της θητείας του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου) και ο Τζουάν Λαπόρτα, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές μαζί με άλλα μέλη των Μπλαουγκράνα της εν λόγω περιόδου όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Λουίς Ενρίκε.

Τη δική του οπτική, πάντως, θέλησε να δώσει ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος για την αθωότητα του πρώην συλλόγου του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Rac1», ο παλαίμαχος πλέον αμυντικός τόνισε ότι βάζει το χέρι του στη φωτιά πως η Μπαρτσελόνα δεν εξαγόρασε διαιτητές, εξηγώντας πως αν ήθελε να το κάνει υπήρχαν πολύ πιο απλοί τρόποι από το να απευθυνθούν στον ίδιο τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι Μπλαουγκράνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είχαν ανάγκη τους διαιτητές, κάνοντας μάλιστα λόγο για συντονισμένη προσπάθεια να αμαυρώσουν το κύρος τους. Από την άλλη, βέβαια, έδωσε άλλοθι στη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία μέσω του Φλορεντίνο Πέρεθ θα σταθεί ενάντια στους Καταλανούς στην ποινική διαδικασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πικέ:

«Αν θέλεις να πληρώσεις έναν διαιτητή, απλά κάθεσαι στη θέση σου, του δίνεις τα χρήματα ''μαύρα'' και τελείωσε. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από το να πας στον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας.

«Οι παίκτες δεν ήξεραν κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν η πρόθεση του εν λόγω κυρίου ήταν να βοηθήσει σε αυτό, αλλά εμείς ως παίκτες μείναμε εκτός. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Μπαρτσελόνα και τους ανθρώπους που διοικούν αυτή τη στιγμή,.

«Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ θέλουν να μας στιγματίσουν, ήμασταν στη χρυσή εποχή μας και η ομάδα μας ήταν μακράν ανώτερη. Δεν είναι μόνο ότι κερδίσαμε τίτλους, αλλά το πώς τους κερδίσαμε. Δεν εξαρτηθήκαμε από τον διαιτητή, είτε για καλό είτε για κακό.

«Καταλαβαίνω γιατί πήρε θέση η Ρεάλ Μαδρίτης. Η πίεση των οπαδών τούς έκανε να ενδώσουν. Είναι περισσότερο θόρυβος παρά οτιδήποτε ουσιαστικό».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα