Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1: VARβάτο «διπλό» και με +9 στο «Clasico»! (vid)

bet365

Με γκολ του Ραφίνια που κατακυρώθηκε μέσω VAR, η Μπαρτσελόνα... απέδρασε από το «Σαν Μαμές» (1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο) και πάει με εννέα βαθμούς διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο καθοριστικό «Clasico» του «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης (Κυριακή 19/03, 22:00) - Ακυρώθηκε γκολ της Αθλέτικ μέσω VAR στο 87' - Ιαχές «εκεί εκεί, στη Β' Εθνική» κατά των Καταλανών για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

Έννατη νίκη με σκορ 1-0 και +9 σε σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει του καθοριστικού «Clasico» της Κυριακής (22/03, 22:00). Η Μπαρτσελόνα δεν βγάζει μάτια με τις εμφανίσεις της, αλλά νίκησε και στο Μπιλμπάο την Αθλέτικ (1-0) και παραμένει απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της La Liga.

Με απόντα τον πρώτο του σκόρερ Οιάν Σανθέτ λόγω τιμωρίας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε στην θέση του τον Ραούλ Γκαρθία, ενώ εκτός παρέμειναν λόγω τραυματισμού ο τερματοφύλακας Ουνάι Σιμόν και ο μέσος Άντερ Ερέρα.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι επέστρεψε από τραυματισμό και επανήλθε άμεσα στην κορυφή της επίθεσης της Μπάρτσα, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο σε ρόλο δεξιού μπακ και δίδυμο Ζιλ Κουντέ – Αντρέας Κρίστενσεν στο κέντρο της άμυνας, ελλείψει του τιμωρημένου Ρόναλντ Αραούχο. Επιστροφή στα χαφ για τον Γκάβι, σταθερά εκτός Πέδρι και Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ο Ραφίνια νίκησε και το VAR για το 0-1

«Φουριόζοι» στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πλησίασαν στο γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Φεράν Τόρες να πλασάρει άουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από σέντρα του Σέρτζι Ρομπέρτο.

Παρόμοια αγωνιστική ένταση και από τους γηπεδούχους, με πίεση ψηλά και πολύ δραστήριους τους εξτρέμ Άλεξ Μπερενγκέρ και Νίκο Γουίλιαμς, ρίχνοντας ξεκάθαρα το βάρος στον τελευταίο (άλλαξε πλευρά), επειδή απέναντί του είχε τον (λιγότερο αποτελεσματικό στην άμυνα) Σέρτζι Ρομπέρτο.

Παρ’ ότι η μπάλα παιζόταν κυρίως στο μισό της Μπάρτα, αυτή πλησίασε περισσότερο στο 0-1, όταν ο (πολύ δραστήριος) Φρένκι Ντε Γιονγκ έβγαλε μόνο του τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος όμως άνοιξε την μπάλα στο κοντρόλ, δίνοντας τον χρόνο στον Γιούλεν Αγκιρεθαμπάλα να τον προλάβει.

Η Αθλέτικ απάντησε με σουτ άουτ του Μπερενγκέρ ύστερα από ασυνεννοησία των Κουντέ και Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, σε σουτ του Ινιάκι Γουίλιαμς που απέκρουσε ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και, κυρίως, σε κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της μπλαουγκράνα εστίας.

Όταν το 1-0 φαινόταν πιο κοντά, ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το 0-1 από έναν παίκτη – κλειδί, από την στιγμή που τέθηκε νοκ άουτ ο Ντεμπελέ. Ο Ραφίνια, περί ου ο λόγος, πήρε την μπάλα από τον Σέρχιο Μπουσκέτς μέσα στην περιοχή και, με διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Αγκιρεθαμπάλα.

Αρχικά, ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Βραζιλιάνου αλλά, μέσω VAR, κατακύρωσε το πέμπτο γκολ του Ραφίνια στα τελευταία δέκα παιχνίδια.

«Στοπ» του VAR στο 1-1 του Γουίλιαμς

Η Μπάρτσα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και άγγιξε το 0-2 σε κεφαλιά του Λεβαντόφσκι που έφυγε λίγο άουτ αλλά, με το πέρασμα των λεπτών, η Αθλέτικ ανέβασε στροφές και έφτασε με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη εστία.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι Βάσκοι έκλεισαν τους Καταλανούς στα καρέ τους και άγγιξαν το 1-1 σε σουτ του Μπερενγκέρ που σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά και σε προσπάθεια του Ίκερ Μουνιαΐν, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τερ Στέγκεν.

Στο 87’ ήρθε η φάση που σημάδεψε το ματς. Ο Γκόρκα Γκουρουθέτα έβγαλε την μπαλιά στον ταχύτατο Ινιάκι Γουίλιαμς, ο Γκανέζος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, επειδή στην αρχή της φάσης είχαν προηγηθεί κοντρόλ με το χέρι του Μουνιαΐν.

Παρά την απογοήτευση, η Αθλέτικ δεν τα παράτησε και στις καθυστερήσεις είχε τριπλή ευκαιρία (!), με Τερ Στέγκεν, Κουντέ και Μάρκος Αλόνσο να διώχνουν την μπάλα πάνω στην γραμμή, κρατώντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη Μπάρτσα, υπό τις συνεχείς ιαχές «εκεί, εκεί, στη Β' Εθνική (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση)» από τους φιλάθλους της Αθλέτικ για την περιβόητη «υπόθεση Νεγκρέιρα».

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα – Ντε Μάρκος (84’ Κάπα), Βίβιαν, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγκα (70’ Μπερτσίτσε) – Ντάνι Γκαρθία, Μίκελ Βέσγκα (64’ Θάραγκα) – Μπερενγκέρ (84’ Γκουρουθέτα), Ραούλ Γκαρθία (64’ Μουνιαΐν), Νίκο Γουίλιαμς – Ινιάκι Γουίλιαμς.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (84’ Ανσού Φατί), Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Γκάβι (90’ Αλαρκόν) – Ραφίνια (84’ Μάρκος Αλόνσο), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (68’ Κεσιέ).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 25 αγώνες): Μπαρτσελόνα 65, Ρεάλ Μαδρίτης 56, Ατλέτικο Μαδρίτης (24) 45, Ρεάλ Σοσιεδάδ 45, Μπέτις 42, Βιγιαρεάλ 38, Ράγιο Βαγιεκάνο 35, Οσασούνα 34.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα