Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη 6-1: Ανέβηκε τρίτη με εκθαμβωτική εξάρα!

Νίκος Κικίδης
Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη 6-1: Ανέβηκε τρίτη με εκθαμβωτική εξάρα!

bet365

Στην κορυφαία της εμφάνιση εδώ και χρόνια, η Ατλέτικο έστησε πάρτι με καλεσμένη τη Σεβίλλη και με τους Ντεπάι - Μοράτα να οδηγούν το άρμα τη διέσυρε με 6-1 για να ανέβει στην τρίτη θέση.

Επί εποχής Ντιέγκο Σιμεόνε η Ατλέτικο αποτελεί συνώνυμο της σφικτής άμυνας και του κλειστού παιχνιδιού, χαρακτηριστικά δηλαδή που κάθε άλλο παρά... γόνιμα είναι για την παραγωγή πολλών γκολ. Απέναντι στη Σεβίλλη ωστόσο οι Κολτσονέρος παρουσίασαν έναν πολύ διαφορετικό εαυτό. Με τους Ντεπάι και Μοράτα να πυρπολούν τα δίχτυα, η Ατλέτικο έστησε πάρτι στο «Μετροπολιτάνο» στην κορυφαία της εμφάνιση των τελευταίων ετών, ισοπεδώνοντας με 6-1 τη Σεβίλλη για να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση της La Liga.

Θα έλεγε κανείς πως οι παίκτες της Ατλέτικο το φύλαγαν και σαν δώρο προς τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος σε μια ξεχωριστή βραδιά για τον ίδιο ξεπέρασε τον Λουίς Αραγονιές για να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα ματς σε μια ομάδα στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου (613). Αυτό που θα ακολουθούσε ωστόσο απέναντι στους Ανδαλουσιανούς πιθανόν να μην το περίμενε ούτε ο ίδιος.

Χαρίζοντας στον Ντεπάι την πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα της ομάδας, ο Ολλανδός φρόντισε να τον ανταμείψει και άνοιξε το δρόμο της νίκης με δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά στο 23΄βρήκε δίχτυα σε τετ-α-τετ, ενώ στο 26΄έπιασε κεραυνό έξω από την περιοχή ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Η Σεβίλλη μείωσε προσωρινά με τον Ελ Νεσίρι στο 39΄, όμως το δεύτερο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στην Ατλέτικο.

Στο 53΄πήρε τη σκυτάλη ο Γκριεζμάν για να γράψει το 3-1 με εκπληκτικό μακρινό σουτ και να φτάσει τα 150 γκολ με τη φανέλα της Ατλέτικο, προτού ακολουθήσει και τέταρτο γκολ στο 69΄με δράστη τον Καράσκο. Στο 74΄ο Ράκιτιτς σπατάλησε την ευκαιρία να μειώσει την έκταση της ήττας για τη Σεβίλλη χάνοντας πέναλτι, με τον Μοράτα στη συνέχεια να αναλαμβάνει δράση και με δυο γκολ σε 76΄και 90+2΄να διαμορφώνει το εκκωφαντικό 6-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Σεβίλλη έχασε και τον Γκέιγ για το επόμενο παιχνίδι της που αποβλήθηκε στο 81΄και αποχώρησε πλήρως ταπεινωμένη από το «Μετροπολιτάνο» που γιόρτασε την χορταστική παράσταση της Ατλέτικο, αλλά και την επιστροφή της στην τρίτη θέση.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα