Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: «Πνίγηκε» στις Βαλεαρίδες Νήσους, κίνδυνος για -8! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Με ένα αυτογκόλ του Νάτσο και ένα χαμένο πέναλτι του Μάρκο Ασένσιο, η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς Μπενζεμά, Κουρτουά και Μιλιτάο ηττήθηκε στις Βαλεαρίδες Νήσους (1-0) και, αν η Μπαρτσελόνα νικήσει απόψε στην έδρα της την Σεβίλλη (22:00), θα την αφήσει οκτώ βαθμούς πίσω στη μάχη τίτλου της La Liga.

Λίγες ημέρες προτού διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κόσμου σε επίπεδο συλλόγων, η Ρεάλ Μαδρίτης βλέπει να απομακρύνεται αυτός της πρωταθλήτριας Ισπανίας για τη φετινή σεζόν! Κόντρα στην αξιόμαχη Μαγιόρκα, οι Μαδριλένοι πλήρωσαν τις απουσίες, την ατυχία και λύγισαν με 1-0 στο «Σον Μόις», δίνοντας την ευκαιρία στην πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, εφόσον νικήσει απόψε στο «Καμπ Νόου» την Σεβίλλη (22:00), να ξεφύγει με οκτώ βαθμούς στη μάχη τίτλου της La Liga!

Με μια αλλαγή σε σχέση με την συνηθισμένη του ενδεκάδα παρέταξε την Μαγιόρκα ο Χαβιέρ Αγκίρε, αφού δεν είχε στη διάθεσή του λόγω τιμωρίας τον κεντρικό αμυντικό Χοσέ Μανουέλ Κοπέτε, την θέση του οποίου πήρε ο Ματίγια Νάστασιτς.

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε προετοιμάσει την ομάδα του με τις απουσίες λόγω τραυματισμού των Έντερ Μιλιτάο και Καρίμ Μπενζεμά, στις οποίες όμως προστέθηκε στη προθέρμανση ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του αριστερού ποδιού, με αποτέλεσμα να καθίσει κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ ο Αντρέι Λούνιν.

Δεύτερο σοκ με αυτογκόλ του Νάτσο

Η απουσία – σοκ του Βέλγου τερματοφύλακα «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άργησαν να μπουν στον ρυθμό του αγώνα, με τους γηπεδούχους να είναι πιο αποφασισμένοι και να καταφέρνουν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους αξιοσημείωτη επιθετική προσπάθεια.

Σέντρα του Ντάνι Ροντρίγκεθ στη περιοχή, εναέρια μονομαχία του Βεντάτ Μουρίκι με τον Νάτσο και ο αμυντικός της Ρεάλ, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του (13’).

Η Ρεάλ δεν είχε καθαρό μυαλό, μπλόκαρε από το σκληρό παιχνίδι της Μαγιόρκα (ρεκόρ φάουλ στο φετινό πρωτάθλημα με… 29!), το οποίο εκνεύρισε ιδιαιτέρως τον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει την σκληρότητα των αντιπάλων, αλλά και την εχθρική ατμόσφαιρα.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν συνεχώς κόρνερ (σταμάτησαν στα δώδεκα), τα οποία όμως περνούσαν ανεκμετάλλευτα, αφού στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς, με τον Βινίσιους μάλιστα να βλέπει και κίτρινη κάρτα πριν από το φινάλε.

Τρίτο σοκ με χαμένο πέναλτι του Ασένσιο

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ διατήρησε τα υψηλότατα ποσοστά κατοχής της μπάλας (πάνω από 70%) και νωρίς (57’) της προέκυψε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, σε πέναλτι ύστερα από ανατροπή (;) του Βινίσιους από τον Ραΐκοβιτς.

Ο Μάρκο Ασένσιο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του και εν τη απουσία του Μπενζεμά, ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα χαμηλά στην γωνία, αλλά ο Ραΐκοβιτς αντέδρασε εξαιρετικά, απέκρουσε και αποσόβησε την, επί της ουσίας, μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Βασίλισσας.

Στο τελευταίο ημίωρο, οι Μαδριλένοι έκλεισαν κατά διαστήματα την αντίπαλό της στα καρέ της, αλλά προσπάθησε να απειλήσει με σέντρες, με τον ξεχασμένο Μαριάνο Ντίαθ να μπαίνει ως αλλαγή και, στα τελευταία λεπτά, με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ να προωθείται σε ρόλο σέντερ φορ.

Ήταν, όμως, μάταιο. Η ατσάλινη Μαγιόρκα άντεξε την πίεση, κυνήγησε το δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις, εκνεύρισε αφάνταστα Βινίσιους και Ρεάλ με το παιχνίδι της, πέτυχε νίκη – μισή παραμονή και άφησε τους Μαδριλένους σε πολύ δύσκολη θέση...

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς – Μαφέο, Τζιοβάνι Γκονσάλες, Ραΐγιο, Νάστασιτς, Τζάουμε Κόστα – Ντάνι Ροντρίγκεθ (68’ Εντιαγιέ), Μπαμπά (78’ Μπατάλια), Ρουίθ ντε Γκαλαρέτα (90’+1’ Γκρενιέ), Λι Κανγκ Ιν (78’ Αντόνιο Σάντσεθ) – Μουρίκι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Καμαβινγκά – Βαλβέρδε (64’ Μόντριτς), Τσουαμενί (71’ Κρόος), Ντάνι Θεμπάγιος (71’ Αλάμπα) – Ασένσιο (71’ Μαριάνο Ντίαθ), Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα