Μπέτις – Σεβίλλη 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι με τρεις αποβολές και πολύ ξύλο (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπέτις – Σεβίλλη 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι με τρεις αποβολές και πολύ ξύλο (vid)

bet365

Με τρεις αποβολές μέσω VAR για πρώτη φορά σε αγώνα της La Liga, Μπέτις και Σεβίλλη έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι της πόλης, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να ανέβουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και τους φιλοξενούμενους να «ξεκολλούν» από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ντέρμπι με τα όλα του το Μπέτις – Σεβίλλη (1-1), με τρεις αποβολές (όλες μέσω VAR) και εννέα κίτρινες κάρτες, πολύ ξύλο, αγωνία μέχρι τέλους, ένα απίθανο αυτογκόλ του Χεσούς Νάβας και μια γκολάρα του Νεμάνια Γκούντελι που σημάδεψαν το ματς.

Χωρίς τον αιεθαλή Χοακίν και τον πολύτιμο Χουάνμι στη διάθεσή του λόγω τραυματισμού, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για τους σταθερούς και πολύ φιλόδοξους Βερδιμπλάνκος.

Σταθερά χωρίς τρία στόπερ (Μαρκάο, Νιανζού, Φερνάντο), ο Χόρχε Σαμπαόλι ξεκίνησε με ρόμβο στην μεσαία γραμμή και τον Πάπου Γκόμες πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Ράφα Μιρ και Έρικ Λαμέλα.

Δύο αποβολές και απίθανο αυτογκόλ

Πολύ καλός ο ρυθμός από το ξεκίνημα, με την Μπέτις να αγγίζει το γκολ μόλις στο όγδοο λεπτό, όταν ο Ναμπίλ Φεκίρ έκανε σέντρα – φαρμάκι, με τον Ράφα Μιρ να επιχειρεί να διώξει την μπάλα, αλλά να την στέλνει στο δοκάρι.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχασε άλλη μια ευκαιρία ύστερα από συνδυασμό με τον Μπόρχα Ιγλέσιας (18’) και αφού λίγο νωρίτερα ο Ράφα Μιρ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Πιο δραστήριοι οι γηπεδούχοι, έχασαν μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία με τον Αϊτόρ Ρουμπιάλ, η προσπάθεια του οποίου κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Γκονσάλο Μοντιέλ, ενώ το γκολ έμοιαζε σίγουρο.

Ο δεξιός μπακ της Σεβίλλης τραυματίστηκε στην φάση αλλά μπόρεσε να συνεχίσει. Όχι, όμως, για πολύ, αφού στο 38’ αποβλήθηκε δικαίως για δολοφονικό τάκλιν στον Άλεξ Μορένο, έστω και αν ο διαιτητής κατέφυγε στο VAR για να δείξει την κόκκινη κάρτα.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η Σεβίλλη είχε ισορροπήσει την κατάσταση και με δύο ευκαιρίες των Λαμέλα και Μιρ «απάντησε» σε μια του Μπόρχα Ιγλέσιας, με το 0-0 να σπάει στο 43’ με τον πλέον απρόσμενο τρόπο.

Ο Σέρχιο Κανάλες κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Νεμάνια Γκούντελι πήγε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Χεσούς Νάβας που μόλις είχε μπει ως αλλαγή και αιφνιδίασε τον Μπόνο για το 1-0.

Ο αγώνας εξελίσσονταν ιδανικά για την Μπέτις, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Φεκίρ με μια αγκωνιά στον Πάπου Γκόμες είδε αρχικά κίτρινη κάρτα, με τον ρέφερι να διορθώνει ορθά μέσω VAR την απόφαση, δείχνοντάς του την κόκκινη.

Μια αποβολή και μια γκολάρα

Όπως στραβά τελείωσε το πρώτο μέρος για την Μπέτις, έτσι στραβά άρχισε και το δεύτερο, με τον Μπόρχα Ιγλέσιας να αποβάλλεται και αυτός με VAR, επειδή πάτησε στον αστράγαλο τον Χουάν Χορδάν και αφού η ομάδα του είχε αγγίξει το 2-0 με ευκαιρίες του αποβληθέντα και του Γκίντο, τις οποίες «καθάρισε» ο Μπόνο.

Η Μπέτις έμεινε με εννέα για ένα ολόκληρο ημίχρονο και έμοιαζε θέμα χρόνου να έρθει η ισοφάριση από την Σεβίλλη, η οποία έχασε ευκαιρίες με Λαμέλα (δις), Ράκιτιτς και Πάπου Γκόμες, προτού ο Γκούντελι ισοφαρίσει με απίστευτο «κεραυνό» στο οποίο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ο Κλάουντιο Μπράβο (81’).

Η Σεβίλλη δεν έμεινε στην ισοφάριση και κυνήγησε την ανατροπή που θα της έδινε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, με τον Γκούντελι να αγγίζει δις το 1-2, πρώτα με σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (90’) και στη συνέχεια με σουτ από το ύψος του πέναλτι που έβγαλε ο Μπράβο (95’).

Η Μπέτις έπιασε στη τρίτη θέση της La Liga την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη τρίτη, ενώ η Σεβίλλη «ξεκόλλησε» από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά παραμένει ακόμα πολύ χαμηλά.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο – Σαμπαλί, Πετσέλα, Έντγκαρ, Άλεξ Μορένο – Γκίντο Ροντρίγκες, Γουίλιαμ Καρβάλιο (58’ Γκουαρδάδο) – Κανάλες (90’ Γουίλιαν Ζοσέ), Φεκίρ, Ρουιμπάλ (58’ Λουίς Ενρίκε) - Μπόρχα Ιγλέσιας.

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπαόλι): Μπόνο – Μοντιέλ, Γκούντελι, Ρεκίκ, Ακούνια (46’ Άλεξ Τέλες) – Χορδάν (78’ Ντόλμπεργκ), Όλιβερ Τόρες (50’ Εν – Νεσιρί), Ράκιτιτς, Πάπου Γκόμες – Ράφα Μιρ (42’ Χεσούς Νάβας), Λαμέλα.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 13 αγώνες): Μπαρτσελόνα 34, Ρεάλ Μαδρίτης (12) 32, Ατλέτικο Μαδρίτης 24, Μπέτις 24, Οσασούνα 23, Ρεάλ Σοσιεδάδ 23, Αθλέτικ Μπιλμπάο 21, Βιγιαρεάλ 18.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα