Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 0-1: «Απόδραση» στο 93’, έπιασε την Ρεάλ στην κορυφή (vid)

bet365

Με γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπαρτσελόνα έφυγε με τη νίκη από το «Μεστάγια» (1-0 τη Βαλένθια) και έπιασε την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της La Liga, έστω και με ματς περισσότερο.

Μπορεί στο Champions League να μην τα πήγε και πολύ καλά (βασικά, κυρίως, τα... θαλάσσωσε η ομάδα), αλλά στη La Liga… κάνει πάρτι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Με το 13ο του γκολ σε δώδεκα αγωνιστικές, ο Πολωνός επιθετικός χάρισε δραματική νίκη στη Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» (1-0 τη Βαλένθια), η οποία της επέτρεψε να πιάσει στην κορυφή την Ρεάλ Μαδρίτης, έστω και με ματς περισσότερο.

Τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα των Νυχτερίδων από τον Τζενάρο Γκατούζο, με Ερέ Κομέρ, Ντιμίτρι Φουλκιέ και Ούγκο Γκιγιαμόν να αντικαθιστούν Μουκτάρ Ντιακαμπί (τραυματίας), Γιούνους Μούσα (τιμωρημένος) και Νικολάς Γκονσάλες (τραυματίας).

Τρία νέα πρόσωπα και στη Μπαρτσελόνα, σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου: Έρικ Γκαρθία αντί Μάρκος Αλόνσο, Τζόρντι Άλμπα αντί Αλεχάντρο Μπάλντε (μεταφέρθηκε δεξιά αντί του Έκτορ Μπεγερίν) και Ανσού Φατί αντί Πέδρι, ο οποίος γύρισε στην μεσαία γραμμή αντί του Φρανκ Κεσιέ.

Καταπληκτική ατμόσφαιρα στο «Μεστάγια», το οποίο τίμησε τον θρύλο του συλλόγου, Νταβίδ Βίγια, ο οποίος είχε εξαιρετικό πέρασμα και από την Μπαρτσελόνα και έκανε το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα.

Το δοκάρι σταμάτησε τον Λεβαντόφσκι

Παρ’ ότι οι γηπεδούχοι είχαν το πρώτο σουτ, με τον Σαμουέλ Λίνο να δοκιμάζει την ετοιμότητα του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, οι φιλοξενούμενοι πήραν γρήγορα τον έλεγχο της μπάλας και του αγώνα, με τον Ανσού Φατί να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι να αποκρούει με το… πρόσωπο (!) σε τετ – α – τετ με τον νεαρό επιθετικό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Έντινσον Καβάνι δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αποχώρησε μόλις στο 18ο λεπτό, λόγω ενοχλήσεων στο δεξιό αστράγαλο. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, βεβαίως, δεν θέλει να ρισκάρει, αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο απέχει λιγότερο από ένα μήνα.

Η πίεση ψηλά των παικτών του Γκατούζο απέδιδε καρπούς, κυρίως επειδή η Μπάρτσα δεν έβρισκε τρόπο για να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, παρ’ ότι κατάφερε να σκοράρει με τον Φατί, γκολ όμως που ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ (23’).

Αργά, αλλά σταθερά, οι Καταλανοί βρήκαν περισσότερους κενούς χώρους και ευκαιρίες, με Φρένκι Ντε Γιονγκ και Ζιλ Κουντέ, ο οποίος ήταν αρχοντικός στην άμυνα, από την οποία αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Έρικ Γκαρθία, λίγο πριν από την ανάπαυλα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους (ανώτερους) φιλοξενούμενους ήρθε στο 44’, όταν μετά από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα και κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στην πρώτη σημαντική «παρουσία» του Πολωνού επιθετικού στο ματς, η μπάλα σταμάτησε στην βάση του δοκαριού της εστίας της Βαλένθια.

Λυτρωτής ο «Λέβα» στο 93’

Η Βαλένθια ξεκίνησε με… γκολ του Λίνο (50’), το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθά μέσω VAR για χέρι του Μάρκος Αντρέ, προτού η μπάλα καταλήξει στον παίκτη που την έσπρωξε στα δίχτυα στο δεύτερο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, αφήνοντας την πίεση ψηλά για να κλείσουν πιο πίσω, δυσκολεύοντας μια Μπαρτσελόνα στην οποία ο Τσάβι έκανε μαζεμένες τρεις αλλαγές, ψάχνοντας την αντίδραση, με την είσοδο των Γκάβι (αντί του Σέρχιο Μπουσκέτς), Φεράν Τόρες (αντί του Ουσμάν Ντεμπελέ) και Ραφίνια (αντί του Φατί).

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι απάντησαν με μια καλή ευκαιρία του Φατί, δεν ένιωθαν το ίδιο άνετοι στο δεύτερο μέρος, χάνοντας με τραυματισμό και τον Κουντέ, ο οποίος βεβαίως ανησυχεί και αυτός ενόψει Μουντιάλ.

Με το πέρασμα των λεπτών, η Βαλένθια κλείνονταν όλο και περισσότερο στα καρέ της, με την Μπάρτσα να χάνει μια κλασική ευκαιρία με τον πρώην Φεράν Τόρες (τα… άκουσε από το «Μεστάγια» κάθε φορά που έπιανε την μπάλα) στη μικρή περιοχή να μην πιάνει καλά το σουτ και τον Ραφίνια στο ριμπάουντ να στέλνει την μπάλα άουτ (85’).

Στο 93’ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, άφαντος σχεδόν από την στιγμή της εισόδου του, έκανε το γέμισμα από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι, με πολύ δύσκολη προβολή, νίκησε τον Μαμαρντασβίλι και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Μπάρτσα, στη μάχη του τίτλου.

Βαλένθια (Τζενάρο Γκατούζο): Μαμαρντασβίλι – Κορέια (80’ λ. τρ. Χεσούς Βάθκεθ), Γκαμπριέλ Παουλίστα, Κομέρ, Γκαγιά – Φουλκιέ, Γκιγιαμόν, Αντρέ Αλμέιδα (72’ Τόνι Λάτο) – Κλάιφερτ, Καβάνι (18’ λ. τρ. Μάρκος Αντρέ), Λίνο.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε, Κουντέ (74’ λ. τρ. Πικέ), Έρικ Γκαρθία (42’ λ. τρ. Μάρκος Αλόνσο), Τζόρντι Άλμπα – Πέδρι, Μπουσκέτς (56’ Γκάβι), Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (56’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Φατί (56’ Ραφίνια).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 11 αγώνες): Μπαρτσελόνα (12) 31, Ρεάλ Μαδρίτης 31, Ατλέτικο Μαδρίτης (12) 23, Ρεάλ Σοσιεδάδ 22, Μπέτις 20, Αθλέτικ Μπιλμπάο 18, Βιγιαρεάλ 18, Ράγιο Βαγιεκάνο (12) 18.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα