Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2: Διπλό... τριάδας με υπογραφή Γκριεζμάν

Νίκος Κικίδης
Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2: Διπλό... τριάδας με υπογραφή Γκριεζμάν

bet365

Με όπλο τον κυνισμό και τον αναγεννημένο Γκριεζμάν που σφράγισε τη νίκη με δυο γκολ, η Ατλέτικο άλωσε την έδρα της Μπέτις στο ντέρμπι της τετράδας (1-2) και πάτησε στην τρίτη θέση της La Liga.

Πόσο της είχε στοιχίσει η συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα... Ένα deal από το οποίο προσπαθούσε να ξεφύγει μέσα από νομικά παραθυράκια τα οποία είχαν «αναγκάσει» την Ατλέτικο να χρησιμοποιεί τον Γκριεζμάν μόνο στο τελευταίο ημίωρο των αγώνων. Η αναπροσαρμογή των όρων της πώλησής του με τους Καταλανούς έλυσε ωστόσο το πρόβλημα και παράλληλα τα χέρια του Σιμεόνε. Ο Αργεντινός είναι πλέον ελεύθερος να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τον 31χρονο και ο τελευταίος φροντίζει να ανταποδίδει με γκολ! Όπως άλλωστε έπραξε (και) κόντρα στη Μπέτις, η οποία τον είδε να σκοράρει δυο φορές εις βάρος της και να χαρίζει ένα σπουδαίο διπλό στους Μαδριλένους (2-1) που τους έστειλε στην τρίτη θέση της La Liga.

Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν λέει... όλη την αλήθεια για την αναμέτρηση. Οι Ανδαλουσιάνοι άλλωστε δεν άξιζαν να φύγουν με άδεια χέρια από το γήπεδο, αφού κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος πέφτοντας ωστόσο πάνω σε έναν εξαιρετικό Όμπλακ. Κι όταν τον νίκησαν επιτέλους στο 48΄με τον Λουίς Ενρίκε, το VAR έβαλε... φρένο στη χαρά τους υποδεικνύοντας τον Βραζιλιάνο σε θέση οφσάιντ.

Το ακυρωμένο γκολ της Μπέτις έκρουσε σαν καμπανάκι κινδύνου για την Ατλέτικο, η οποία αντέδρασε και πήρε το προβάδισμα χάρη στην... ιδιοφυία του Αντουάν Γκριεζμάν. Στο 54΄ο Γάλλος εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και αιφνιδίασε τον Σίλβα, ο οποίος την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. Οι Μαδριλένοι βρήκαν με τον πιο απρόσμενο τρόπο αυτό που επιδίωκαν και έφτασαν στο 2-0 ξανά με σκόρερ τον Γκριζεμάν. Στο 71΄ο Κούνια τον έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ και ο Γάλλος εκτέλεσε κάτω από τα πόδια του Σίλβα, χαλυβδώνοντας το προβάδισμα της Ατλέτικο.

Ο Φεκίρ στο 84΄έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση μειώνοντας σε 2-1 με απίστευτη εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 90+1΄ η Μπέτις άγγιξε την ισοφάριση με κεφαλιά του Μορένο που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Το 2-2 ωστόσο δεν συνέβη ποτέ, με την Ατλέτικο να φεύγει με ένα σπουδαίο διπλό από την Ανδαλουσία που την ανέβασε στην τρίτη θέση, τη στιγμή που η αντίπαλος της περιορίστηκε στο -2 από την πρώτη τετράδα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ρεϊνίλντο, Κοντογκμπιά, Βίτσελ, Σαούλ, Κορέα (75΄Καράσκο), Γκριεζμάν (76΄Ζοάο Φέλιξ), Μοράτα (59΄Κούνια)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα