Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι «ροχιμπλάνκος» τίμησαν τον Κόκε για το ρεκόρ συμμετοχών με τον σύλλογο

Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι «ροχιμπλάνκος» τίμησαν τον Κόκε για το ρεκόρ συμμετοχών με τον σύλλογο

Newsroom
Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι «ροχιμπλάνκος» τίμησαν τον Κόκε για το ρεκόρ συμμετοχών με τον σύλλογο

bet365

Ολόκληρη η οικογένεια της Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς και παίκτες θρύλοι του συλλόγου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση φόρο τιμής στον αρχηγό της ομάδας, Κόκε, που έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

Από τη 1:00 το μεσημέρι (ώρα Ισπανίας) το αμφιθέατρο του Cívitas Metropolitano ήταν καθόλα έτοιμο για να φιλοξενήσει το αφιέρωμα στον αρχηγό της Ατλέτικο Κόκε αφού έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας. Ο διεθνής Ισπανός μέσος κανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2009 και έχει ήδη συμπληρώσει 554 αγώνες με τη «ροχιμπλάνκα» φανέλα. Αριθμός - ρεκόρ στους οποίους κατάφερε να σηκώσει οκτώ τίτλους: δύο πρωταθλήματα, ένα Copa del Rey, δύο Europa League, δύο Super Cup Ευρώπης και ένα Ισπανικό Σούπερ Καπ, ο μόνος που τον ξεπερνά είναι ο Αντελάρδο Ροντρίγκες που έχει ως «ροχιμπλάνκο» 10 τίτλους! Τον αρχηγό της Ατλέτικο συνοδεύουν στο αφιέρωμα η οικογένειά του, ο Σιμεόνε και όλοι οι συμπαίκτες του.

Ο αρχηγός της Ατλέτικο ήταν φορτισμένος καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν έφτασε το μήνυμα του Τιάγκο, γιατί του θύμισε τις στιγμές που έφτασε στην πρώτη ομάδα και εκείνη τη σεζόν 2013-2014 κατά την οποία μοιράστηκαν τα αποδυτήρια και κέρδισαν το πρωτάθλημα την τελευταία μέρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

«Είναι περηφάνια που ένα αγόρι της γειτονιάς, από τo Βαγιέκας, καταφέρνει να είναι εδώ σήμερα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της γειτονιάς μου και την οικογένειά μου για ό,τι έχουν κάνει για μένα. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Όταν ήμουν 6 ετών, δεν ήθελα καν να εγγραφώ για να παίξω ποδόσφαιρο, ντρεπόμουν... μέχρι που με έπεισε η μητέρα μου. Μου είπε "αν σου αγοράσω χρωματιστά παπούτσια, θα εγγραφείς;" και... ευχαριστώ μαμά»

Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα. Όλοι έχουν κάνει τη δουλειά τους σε αυτόν τον όμορφο δρόμο. Οι αξίες που μου έχουν μεταδώσει οι γονείς μου είναι ο λόγος που τα κατάφερα όλα αυτά. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ταυτισμένος με αυτό που κάνεις και αυτό νιώθω. Όταν σηκώνομαι για να πάω στην προπόνηση, όταν φοράω τη φανέλα της Ατλέτικο, θα τα πάω καλύτερα ή χειρότερα, είμαστε άνθρωποι, αλλά θα τα δώσω όλα. Αυτό θέλω, οι συνάδελφοί μου να έχουν αυτό το αίσθημα, ότι ανήκουν κάπου».

Ο προπονητής της Ατλέτι, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος είναι στο πλευρό του Κόκε για 520 αγώνες πήρε το μικρόφωνο: «Ήμουν τυχερός ως προπονητής που είχα ένα νεαρό αγόρι που μεγάλωσε και έμαθε από όλους τους συμπαίκτες του. Είναι άτομο με αφοσίωση και υπευθυνότητα. Ψάχνει για το καλύτερο για την ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την ανάπτυξη που είχε. Ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σου δώσουμε τίποτα δωρεάν και να συνεχίσεις έτσι».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα