Ρεϊνιέ: Το άλλοτε wonderkid της Ρεάλ έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Χιρόνα στη LaLiga (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ρεϊνιέ: Το άλλοτε wonderkid της Ρεάλ έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Χιρόνα στη LaLiga (vids)

bet365

Σκοράροντας στο 21ο λεπτό της νίκης (2-1) της Χιρόνα επί της Βαγιαδολίδ, ο Ρεϊνιέ που ακόμα προσπαθεί να πείσει την Ρεάλ να τον κρατήσει και να του δώσει ευκαιρίες, έμεινε στα χρονικά της νυν ομάδας του ως ο νεαρότερος που πετυχαίνει γκολ στην LaLiga.

Όντας 20 ετών και 233 ημερών, το βράδυ της Παρασκευής, ο Ρεϊνιέ βρήκε δίχτυα με δεξί πλασέ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα που έγινε από αριστερά, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει για την ομάδα του στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Ρεάλ τον είχε κάνει δικό της από το 2020, διαθέτοντας τότε 30 εκατομμύρια ευρώ στην Φλαμένγκο για την απόκτησή του, όμως, 2,5 χρόνια αργότερα ο νεαρός μεσοεπιθετικός/εξτρέμ ακόμα μαζεύει εμπειρίες και παιχνίδια από άλλες ομάδες έχοντας παραχωρηθεί δανεικός μέχρι και φέτος.

Στην «βασίλισσα» παρέμεινε μονάχα στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, τους μήνες δηλαδή που ξέσπασε ο κορονοϊός και σταμάτησε την δραστηριότητα... της ζωής κι όχι απλά του αθλητισμού, με αποτέλεσμα να φύγει εκείνο το καλοκαίρι για τη Γερμανία και την Μπορούσια Ντόρτμουντ για δυο χρόνια. Φέτος τον επέλεξε η Χιρόνα και εκεί κατάφερε στο ματς με την Βαγιαδολίδ να πετύχει το αξιοσημείωτο στατιστικό του νεαρότερου σκόρερ.

Το ποδοσφαιρικό «μικρόβιο» οφείλεται στον πατέρα του, ο οποίος ήταν αστέρας στο futsal της Βραζιλίας. O νεαρός μέσος, όταν ήταν 11 ετών άφησε το πατρικό του στην Μπραζίλια και μετακινήθηκε στο Ρίο για να κυνηγήσει μόνος του την τύχη του στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

«Μόλις κατάφερα κάτι και αντιληφθήκαμε ότι ως οικογένεια ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε πιο άνετα, τότε ήρθαν η μητέρα και η αδερφή μου στο Ρίο να μείνουν μαζί μου» είχε δηλώσει ο Ρεϊνιέ στη Marca, τονίζοντας ουσιαστικά πως κατάφερε να ζήσει και τα αγαπημένα του πρόσωπα με τη δική του τόλμη και το ταλέντο που του δόθηκε για να παίξει μπάλα...

Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και αναδείχθηκε στα τμήματα υποδομής της Φλαμένγκο. Του αρέσει να σουτάρει από μακρινές αποστάσεις όταν βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή. Θέλει το στρωτό ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω και οι κινήσεις του στη σύνδεση κέντρου με επίθεση είναι τέτοιες που σε πολλούς θυμίζουν τον Κακά.

Βέβαια, ο τίτλος wonderkid έχει... ξεθωριάσει, με τον ίδιο, όμως, να προσπαθεί ακόμα να βρει το δρόμο της αναρρίχησης και να δείξει στους «μερένγκες» ότι παρά την υπεραριθμία παικτών στις θέσεις που μπορεί εκείνος να προσφέρει, αξίζει θέση στο ρόστερ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα