Ένα ταραχώδες καλοκαίρι για τους Σιμεόνε, μοναδικός αμετακίνητος ο Τσόλο

Newsroom
Ένα ταραχώδες καλοκαίρι για τους Σιμεόνε, μοναδικός αμετακίνητος ο Τσόλο

bet365

Ο Τζιανλούκα υπογράφει στην Ντεπορτίβο Χερέθ, ο Τζουλιάνο πηγαίνει δανεικός στη Σαραγόσα και ο Τζιοβάνι μετακομίζει στην Ελάς Βερόνα, η οποία όμως πιθανότατα θα αναγκαστεί να τον πουλήσει.

Καλοκαίρι αλλαγών στην οικογένεια Σιμεόνε. Οι τρεις γιοι του Τσόλο, όλοι τους επιθετικοί, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τους αντίστοιχους συλλόγους τους (ξανά) και παρά το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι μόλις 26 ετών, αν προσθέσουμε την επαγγελματική σταδιοδρομία των τριών, ανακαλύπτουμε ότι, σε συνολικά 16 σεζόν οι Σιμεόνε έχουν αλλάξει ομάδα έως και 14 φορές! Γεγονός που έρχεται σε τεράστια αντίθεση με την επαγγελματική καριέρα ως προπονητή του πατέρα του, ο οποίος είναι 11 χρόνια στο τιμόνι της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Τζιοβάνι άνοιξε τον χορό των αλλαγών, όταν η Ελλάς Βερόνα επισημοποίησε την υπογραφή του για 10,5 εκατομμύρια ευρώ αφού πέρασε τη σεζόν ως δανεικός εκεί. Ο γεννημένος στη Μαδρίτη παίκτης ολοκλήρωσε μια φανταστική χρονιά στην οποία τερμάτισε τέταρτος στον πίνακα των σκόρερ, ακριβώς πίσω από τους Ιμόμπιλε, Λαουτάρο και Βλάχοβιτς. Τα 17 γκολ και οι έξι ασίστ του έπεισαν τον Μαουρίτσιο Σέτι, πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος αρχικά δεν σκεφτόταν να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που του πρόσφερε η Κάλιαρι, η προηγούμενη ομάδα του για τρία χρόνια.

Έχοντας μεγαλώσει στη Ρίβερ Πλέιτ και αφού πέρασε μερικές σεζόν στη Μπάνφιλντ, ο μεγαλύτερος Σιμεόνε κατέληξε στη Serie A με τη Τζένοα, όπου σημείωσε 12 γκολ, υπογράφοντας στη Φιορεντίνα την επόμενη χρονιά. Μια σεζόν αργότερα πήγε δανεικός στην Κάλιαρι, η οποία το 20/21 έκανε την τρίτη πιο ακριβή οικονομική προσπάθεια στην ιστορία της και πλήρωσε 13 εκατομμύρια για αυτόν. Φέτος ξεκινά η τέταρτη περιπέτειά του στην Ιταλία, αλλά αρκετά ΜΜΕ τον τοποθετούν ήδη σε άλλες ομάδες υψηλότερου διαμετρήματος, όπως η Μίλαν, η Νάπολι και ακόμη και η Σεβίλλη, η οποία εξετάζει την περίπτωσή του εδώ και αρκετούς μήνες.

Το μπέρδεμα στην ανακοίνωση του Τζιανλούκα από τη Χερέθ

Ο επόμενος που άλλαξε ομάδα ήταν ο Τζιανλούκα, μια-δυο εβδομάδες μετά τον Τζιοβάνι, ο οποίος παρουσιάστηκε... δύο φορές, αφού η Χερέθ δεν ανακοίνωσε τον σωστό Σιμεόνε. Φτάνοντας επίσης πολύ νέος στην Ιταλία, ο Τζιανλούκα κατέληξε στις χαμηλότερες κατηγορίες με τη Φροζινόνε το 2017 και έκτοτε πέρασε από αρκετούς συλλόγους της Νότιας Αμερικής μέχρι να φτάσει στο Sant Rafael de Tercera.

Την επόμενη χρονιά υπέγραψε για την CD Ibiza Islas Pitiusas, όπου μόλις πέτυχε 4 γκολ σε περισσότερα από 30 παιχνίδια στον Όμιλο III της 2ης RFEF. Οι αριθμοί του δεν ήταν πειστικοί και έτσι ο σύλλογος των Βαλεαρίδων Νήσων επέλεξαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό του, το οποίο στο τέλος εκείνης της χρονιάς άφησε τον Τζιανλούκα χωρίς ομάδα. Τώρα, η Χερέθ, που αγωνίζεται στο Group IV της ίδιας κατηγορίας, αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να επιτύχει επιτέλους την πολυαναμενόμενη εκτόξευση της καριέρας που ο Αργεντινός αναζήτησε χωρίς επιτυχίας στις προηγούμενες επτά ομάδες του.

Ο Τζουλιάνο δανεικός στη Σαραγόσα

Στην άλλη όψη του νομίσματος βρίσκουμε τον Τζουλιάνο, ο οποίος έφτασε στην Atlético Juvenil A το 2020, από τη Ρίβερ, όπως και τα αδέρφια του. Αφού υπέγραψε μια αξιοσημείωτη σεζόν, ο επιθετικός άρχισε να παίζει με την Atleti B, η οποία υποβιβάστηκε στην 3η RFEF.

Την πρώτη του χρονιά στη...θυγατρική της Ατλέτικο, ο Τζουλιάνο σημείωσε 3 γκολ σε 15 παιχνίδια και την επόμενη χρονιά, ξεχώρισε με 25 καθοριστικά γκολ στη μάχη για την άνοδο και απόλαυσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα υπό τις διαταγές του πατέρα του.

Αφού δέχθηκε πολλές κλήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, μόλις την 33η αγωνιστική της La Liga, όταν η Ατλέτικο έπαιξε εναντίον της Γρανάδα στο Metropolitano, ο Αργεντινός προπονητής στην τελική ευθεία του αγώνα έδωσε στον γιο του την ευκαιρία για το επίσημο ντεμπούτο με την Ατλέτι. Στις 7 Ιουλίου πιστοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Σαραγόσα, ένα σύλλογο που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους «ροχιμπλάνκος».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα