Μπαρτσελόνα: Αλ Κελαϊφί και ECA πίεσαν τη Ρόμα να ακυρώσει το φιλικό τους λόγω Super League

Μπαρτσελόνα: Αλ Κελαϊφί και ECA πίεσαν τη Ρόμα να ακυρώσει το φιλικό τους λόγω Super League

bet365

Η Ρόμα ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόσυρσή της από το ετήσιο φιλικό προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα («Τζουάν Γκαμπέρ») και σύμφωνα με τη «Corriere Dello Sport» η απόφαση ελήφθη μετά από «πρέσινγκ» του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και της ECA λόγω συμμετοχής των Μπλαουγκράνα στη Super League.

Ο «πόλεμος» μεταξύ UEFA και Super League καλά κρατεί, έναν και πλέον μετά την αρχική ρήξη τους.

Λίγες εβδομάδες πριν από την καθοριστική δικαστική «μάχη» που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου και θα κρίνει αν οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές έχουν το δικαίωμα να τιμωρήσουν τους συλλόγους για το εγχείρημα της κλειστής ανεξάρτητης λίγκας, ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί φέρεται πως έπαιξε ρόλο στη ματαίωση του ετήσιου φιλικού που διοργανώνει η Μπαρτσελόνα, μία από τις... αμετάπειστες «αποστάτριες» μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, στο πλαίσιο του τροπαίου «Τζουάν Γκαμπέρ».

Συγκεκριμένα, οι Μπλαουγκράνα είχαν κλείσει φιλικό με τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο για τις 6 Αυγούστου στο «Καμπ Νόου», όμως, οι Τζιαλορόσι ενημέρωσαν αιφνιδίως την περασμένη Δευτέρα (27/6) ότι δεν πρόκειται να δώσουν το παρών. Η αιτιολογία του ιταλικού κλαμπ ήταν πως υπήρξε αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα της προετοιμασίας της, με αποτέλεσμα να «συγκρουστούν» ημερομηνίες και να καταστεί αδύνατη η παρουσία της στη Βαρκελώνη για την αναμέτρηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Corriere Dello Sport», ο πραγματικός λόγος είναι ότι η Ρόμα υπέκυψε σε πιέσεις από τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και την ECA για να μην συμμετάσχει! Με δεδομένες τις τεταμένες σχέσεις του ισχυρού άνδρα της Παρί Σεν Ζερμέν και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (από την οποία έχουν αποβληθεί επ' αόριστον Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Γιουβέντους) με τη διοίκηση των τριών κλαμπ, το «πρέσινγκ» προς τους Τζιαλορόσι μεταφράστηκε ως πράξη εναντίωσης προς τον θεσμό της Super League και όπως αποδείχθηκε, είχε αποτέλεσμα.

Πλέον, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας για το «Τζουάν Γκαμπέρ», διαδικασία που ίσως φανεί αρκετά δύσκολη, αφού όπως αναφέρει το ιταλικό Μέσο «αν η πίεση είχε αποτέλεσμα στη Ρόμα, μπορεί να έχει και σε άλλους συλλόγους».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα