Ατλέτικο Μαδρίτης - Ουρουγουάη: Βιβλίο συνδέει τις δύο ομάδες

Newsroom
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ουρουγουάη: Βιβλίο συνδέει τις δύο ομάδες

bet365

Ισπανός συγγραφέας μέσα από τις εμπειρίες των Ουρουγουανών διεθνών που έχουν αγωνιστεί στην Ατλέτικο, συνδέει τις δύο ομάδες.

Ιστορικά, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ουρουγουάη είχαν μια θεαματική σχέση. Πολλοί επισημαίνουν ότι ο τρόπος κατανόησης του ποδοσφαίρου, ακόμα και της ζωής, συνδέει αυτές τις δύο πραγματικότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ουρουγουανοί αντιπροσωπεύουν την τρίτη εθνικότητα πίσω από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, σε αριθμό ξένων παικτών που έχουν φορέσει τη «ροχιμπλάνκα» φανέλα.

Καθώς επίσης καθόλου τυχαίο είναι ότι ο παίκτης -μη Ισπανός- με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του συλλόγου είναι από την Ουρουγουάη, ο Ντιέγκο Γοδίν. Από αυτό το μείγμα ο συγγραφέας Hugo Viglietti χρησιμοποιώντας αφηγήσεις παικτών της «σελέστε» που αγωνίστηκαν στην Ατλέτικο καταγράφει τους κοινούς άξονες.

«Ο ίδιος τρόπος κατανόησης της ζωής» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα στην Ισπανία που αναπτύσσει την πλοκή του κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-2021 του Πρωταθλήματος της La Liga. Ντιέγκο Φορλάν, Ντιέγκο Γοδίν, Ζοσέ Χιμένες, Λουίς Σουάρες αλλά και υποστηρικτές της Ατλέτικο και της Εθνικής Ουρουγουάης μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Όλα γράφονται σε ερυθρόλευκο φόντο όπως οι στίχοι του Χοακίν Σαμπίνα, που αγαπήθηκαν από τους οπαδούς της ομάδας «τι τρόπος να ονειρεύεσαι, τι τρόπος να υποφέρεις, τι τρόπος να ανεβοκατέβεις από τα σύννεφα»

 

LA LIGA Τελευταία Νέα