Η νέα... μόδα στο μεταγραφικό τοπίο - Παίκτες ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους και φεύγουν ως ελεύθεροι

Newsroom
Η νέα... μόδα στο μεταγραφικό τοπίο - Παίκτες ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους και φεύγουν ως ελεύθεροι

bet365

Υπάρχουν όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές που στοιχηματίζουν στο τέλος των συμβολαίων τους και στο σχεδιασμό του επόμενου βήματος ως free agents.

Αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα, σχετικά με τον δρόμο που επέλεγαν οι ποδοσφαιριστές για το μέλλον τους, είχε ως εξής: πριν από την έναρξη του τελευταίου έτους στο συμβόλαιό τους, ήταν απαραίτητο να αποφασίσουν αν προτιμούν ανανέωση ή μεταγραφή.

Αυτή η εναπομείνασα σεζόν πάντα ασκούσε πίεση στον σύλλογο στις διαπραγματεύσεις. Το κλαμπ είχε την ευθύνη της επέκτασης του συμβολαίου ή της πώλησής του παίκτη. Αυτές ήταν οι δύο επιλογές καθώς τίποτα από τα δύο θα σήμαινε πως ο παίκτης θα φύγει ως ελεύθερος με μηδενικές απολαβές για την ομάδα.

Αυτή η πρακτική, ανορθόδοξη πριν από δέκα χρόνια, αρχίζει να γίνεται ρουτίνα. Και ο τελευταίος χρονικά που το πράττει είναι ο Ασένσιο. Το συμβόλαιο του Ισπανού με τη Ρεάλ Μαδρίτης λήγει το 2023 και το μέλλον του... είναι ακόμα στον αέρα.

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη ειπώθηκαν τα εξής:

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη μαζί σου: ξέρεις ότι η Ρεάλ είτε σε ανανεώνει είτε σε πουλάει, αλλά δεν θα σε αφήσουν να φύγεις δωρεάν», είπε ένας δημοσιογράφος. Στην οποία ερώτηση ο Ασένσιο, με σοβαρό τόνο, απάντησε: «Υπάρχει μια τρίτη πιθανότητα. Να μείνω και να συμπληρώσω το έτος που έχει απομείνει στο συμβόλαιό μου». Αυτή η απάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τον El Larguero, δεν άρεσε στους «μερένγκες».

«Έχω την αίσθηση ότι αυτές οι νέες δηλώσεις έχουν συμφωνηθεί με τον ατζέντη του. Ο σύλλογος δεν σκέφτεται έναν χρόνο χωρίς ανανέωση και η σχέση Μέντες-Ρεάλ Μαδρίτης δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της», δήλωσε ο δημοσιογράφος Αντόνιο Ρομέρο.

Ο Μάρκο Ασένσιο άλλαξε ατζέντη πριν από λίγους μήνες, αφήνοντας τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του στα χέρια του Ζόρζε Μέντες. Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου.

Αυτή τη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός αποφάσισε να ενταχθεί σε μια νέα μόδα στο ποδόσφαιρο του σήμερα. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τη «βασίλισσα» υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Σέρχιο Ράμος και Ίσκο.

Ο πολύπειρος αμυντικός οδήγησε τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του στα άκρα, μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου χωρίς να ανανεώσει ή να πει «αντίο». Η αποχώρησή του για την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ήδη γνωστή σε όλους. Όπως και ο Ίσκο δεν θα συνέχιζε την επόμενη σεζόν, αλλά στο Chamartín, έχοντας επίγνωση αυτού του νέου ρεύματος, επέλεξαν να μην κάνουν κάτι γι' αυτό.

Στη Ρεάλ κάνουν και το αντίστροφο. Πολλοί από τους παίκτες που φτάνουν στην ομάδα έρχονται ως ελεύθεροι μετά την ολοκλήρωση των συμβολαίων τους. Για παράδειγμα, ο Αλάμπα και πιο πρόσφατα ο Ρούντιγκερ.

Η μεταγραφή του Μπαπέ ταξίδεψε σε αυτό το μονοπάτι, μα άλλαξε τελευταία στιγμή ρότα.

Αυτή η μεταγραφική αγορά έχει πολλούς παίκτες που έχουν τελειώσει τα συμβόλαιά τους χωρίς να έχουν πάρει ακόμη κάποια απόφαση. Αυτός με την υψηλότερη αξία, σύμφωνα με τους δείκτες του Transfermarkt, είναι ο Πολ Πογκμπά (55 εκατομμύρια), ο οποίος θα είναι ελεύθερος σε τρεις εβδομάδες και του οποίου το μέλλον, όπως ανέφερε η AS, φαίνεται να συνδέεται με επιστροφή στη Γιουβέντους.

Από το Τορίνο έφυγε και ο Πάουλο Ντιμπάλα, του οποίου το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ίντερ. Το συμβόλαιό του με τη Γιούβε λήγει στις 30 Ιουνίου.

Όμως το μεγαλύτερο παράδειγμα, ήταν αναμφίβολα ο Λέο Μέσι το 2021. Ο Αργεντινός μπήκε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα με το μέλλον του στον αέρα. Έπαιξε εκείνη τη σεζόν γνωρίζοντας ότι στις 30 Ιουνίου ήταν ελεύθερος. Και κατέληξε να φύγει για το Παρίσι.

Η Μπαρτσελόνα είδε πώς έφυγε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ιστορίας της χωρίς να αφήσει ούτε ευρώ στα ταμεία της!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα