Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη 1-1: Οι Σεβιλιάνοι στο Champions League, θρίλερ για παραμονή (vids)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη 1-1: Οι Σεβιλιάνοι στο Champions League, θρίλερ για παραμονή (vids)

bet365

Η Σεβίλλη εξασφάλισε την έξοδό της στο Champions League και η Μπαρτσελόνα την δεύτερη θέση της La Liga, μέσω της οποίας θα πάρει μέρος στο Σούπερ Καπ - Στο Europa League Μπέτις και Ρεάλ Σοσιεδάδ, Βιγιαρεάλ ή Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Europa Conference League - Σώθηκε η Χετάφε, η Λεβάντε πήρε μαζί της στην δεύτερη κατηγορία την Αλαβές, θα την ακολουθήσει μια εκ των Γρανάδα, Μαγιόρκα ή Κάντιθ.

Η Σεβίλλη συμπληρώνει την ισπανική τετράδα για το επόμενο Champions League, μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Την προτελευταία αγωνιστική της La Liga, η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη (1-1), όπως και η Μπαρτσελόνα στην ισπανική πρωτεύουσα από την Χετάφε (0-0), ώστε να τερματίσει δεύτερη και να πάρει μέρος στο Σούπερ Καπ.

Η Κυπελλούχος Μπέτις θα παίξει στο Europa League, όπως και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την ημί - φιναλίστ του φετινού Champions League, Βιγιαρεάλ, να παλεύει με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το εισιτήριο του Europa Conference League.

Στη μάχη της παραμονής, η Χετάφε σώθηκε και μαθηματικά. Η Λεβάντε νίκησε την Αλαβές (3-1) και την πήρε μαζί της στην δεύτερη κατηγορία. Χαμός την τελευταία αγωνιστική, αφού τρεις ομάδες (Γρανάδα, Μαγιόρκα και Κάντιθ) παλεύουν για να αποφύγουν την καταδίκη του υποβιβασμού.

«Χρυσός» βαθμός για το σεντόνι

Στο «αντίο» του Λουίς Σουάρες στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η Σεβίλλη πήρε στην ισπανική πρωτεύουσα τον βαθμό που χρειαζόταν (1-1) για να ανανεώσει το εισιτήριό της στο Champions League.

Ένας άλλος Ουρουγουανός (Χοσέ Μαρία Χιμένες) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για τους Ροχιμπλάνκος (30’), με τον Γιουσέφ Εν - Νεσίρι να ισοφαρίζει με τον ίδιο τρόπο (85’), αφού λίγο νωρίτερα είχε δοκάρι.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Γιορέντε (78’ Φελίπε), Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλδο - Ντε Πολ (78’ Ερέρα), Κοντογκμπιά, Κόκε, Καρασκό - Γκριεζμάν (70’ Κορέα), Σουάρες (65’ Ματέους Κούνια).

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο - Μοντιέλ (46’ Χεσούς Νάβας), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια - Ντιλέινι, Γκούντελ (75’ Ρέκικ), Ράκιτιτς (56’ Όλιβερ Τόρες) - Οκάμπος (46’ Κορόνα), Εν - Νεσίρι, Πάπου Γκόμες (57’ Ράφα Μιρ).

Με την πλάτη στον τοίχο

Εφόσον η Κάντιθ δεν νίκησε ΟΥΤΕ τώρα την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα το κάνει ποτέ στην έδρα της! Η ομάδα της Ανδαλουσίας ήθελε μόνο τη νίκη για να αποκτήσει προβάδισμα στη μάχη της παραμονής, αλλά έμεινε στο 1-1 (37’ Σομπρίνο - 5’ Μαριάνο) με μια Βασίλισσα γεμάτη αναπληρωματικούς.

Ο Άλβαρο Νεγρέδο είδε τον Αντρέι Λούνιν να του αποκρούει πέναλτι (61’), με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές ευκαιρίες και τον Κάρλο Αντσελότι να αφήνει εκτός αποστολής τους Τιμπό Κουρτουά, Νταβίντ Αλάμπα, Φερλάν Μεντί, Λούκα Μόντριτς, Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους Ζούνιορ.

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Λεδέσμα - Ακάπο (76’ Καρθελέν), Λουίς Ερνάντεθ, Φάλι, Εσπίνο - Σομπρίνο, Αλκαράθ, Άλεξ Φερνάντεθ (71’ Χόσε Μάρι), Ιντρίσι (87’ Λοσάνο) - Λούκας Πέρεθ, Νεγρέδο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Βαγέχο (65’ Καρβαχάλ), Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Λούκας Βάθκεθ - Βαλβέρδε (65’ Ντάνι Θεμπάγιος), Καζεμίρο, Κρόος - Ασένσιο, Μαριάνο (82’ Χουάνμι Λατάσα), Ροντρίγκο (65’ Αζάρ).

«Χ»αρούμενες και οι δύο

Παραμονές του αγώνα με την Χετάφε, ο Τσάβι απέφευγε να μιλήσει για «βολική» ισοπαλία, η οποία κρατούσε και μαθηματικά την ομάδα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στη La Liga, αλλά έδινε και στη Μπαρτσελόνα τον βαθμό που χρειαζόταν για να τερματίσει δεύτερη και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Φάιναλ Φορ του επόμενου Σούπερ Καπ.

Σε έναν αγώνα που θα ξεχαστεί πάρα, πάρα πολύ γρήγορα, Μαδριλένοι και Καταλανοί έμειναν στο 0-0, με τον πρόεδρο της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, να ανακοινώνει μετά το ματς την παραμονή του Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Αυτό δα θα έλειπε, με βάση το πώς την παρέλαβε από τα χέρια του Μίτσελ και που την έφτασε. Ναι, του γνωστού Μίτσελ…

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια - Σουάρες, Τζενέ, Γιοκουσλού, Κουένκα, Ολιβέρα - Αλενιά (67’ Βιγιάρ), Αραμπάρι, Μακσίμοβιτς (81’ Φλορεντίνο Λουίς) - Ουνάλ (81’ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Μπόρχα Μαγιοράλ (67’ Σάντρο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες, Μινγκέθα, Λενγκλέ, Μπαλντέ (90’ Μίκα Μάρμολ) - Γκάβι, Μπουσκέτς, Ρίκι Πουτς - Φεράν Τόρες, Ομπαμεγιάνγκ (62’ Φατί), Ντεπάι (71’ λ. τρ. Λούουκ Ντε Γιονγκ).

Europa η Σοσιεδάδ, δύο για Conference

Η Κυπελλούχος Μπέτις περίμενε ένα… δωράκι από την Ατλέτικο για να συνεχίσει να ελπίζει στη τετράδα. Εντέλει, αυτό δεν ήρθε από την Μαδρίτη και η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι απλώς έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της σε μια πολύ καλή σεζόν με νίκη 2-0 (14’, 88’ Χουάνμι) επί της Γρανάδα.

Με τους Σεβιλιάνους στο Europa League θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία στο ευρώ - ντέρμπι του «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα» πήρε σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της Βιγιαρεάλ με 2-1 (43’ Κοκλέν - 56’ Ίσακ, 73’ Θουμπιμέντι).

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, μετά από μια σεζόν όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, θα παλέψει πλέον για την έβδομη θέση που οδηγεί στο Europa Conference League. Σε αυτή ελπίζει η έχουσα έναν βαθμό λιγότερο, αλλά ανώτερη σε περίπτωση ισοβαθμίας, Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε στο ρελαντί της Οσασούνα με 2-0 (33’ Άλεξ Μπερενγκέρ, 79’ Βιγιαλίμπρε) στο «Σαν Μαμές».

Έπεσε η Αλαβές, τρεις για μια θέση

Στην μάχη της παραμονής, η Χετάφε «καθάρισε», ενώ η Αλαβές ακολούθησε τη Λεβάντε η οποία, παρ’ ότι αδιάφορη και με έναν 17χρονο τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια της, νίκησε με ανατροπή τους Βάσκους με 3-1 (53’ Ντουάρτε, 74’ Ροτζέρ, 90’+5’ Μοράλες - 36’ Χοσέλου), παίρνοντάς τους μαζί της στην δεύτερη κατηγορία.

Η Μαγιόρκα νίκησε με δραματικό τρόπο στην έδρα της την Ράγιο Βαγιεκάνο με 2-1 (13’ Μουρίκι, 90’+2’ Αμπντόν - 60’ Σις) και την τελευταία αγωνιστική ψάχνει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την ισόβαθμη Κάντιθ, της οποίας και υπερτερεί στην ισοβαθμία. Έναν βαθμό περισσότερο από Νησιώτες και Ανδαλουσιάνους έχει η Γρανάδα, η οποία επίσης κρατάει την τύχη στα χέρια της, σε αντίθεση με την Κάντιθ.

Στο πιο αδιάφορο ματς της ημέρας για την 37η αγωνιστική, η Θέλτα νίκησε εντός έδρας την (επίσης σωμένη πλέον) Έλτσε με 1-0 (9’ Ντένις Σουάρεθ) και θέλει τουλάχιστον να τερματίσει στη πρώτη δεκάδα.

Η τελευταία αγωνιστική (21-22/05):
Αλαβές - Κάντιθ

Βαλένθια - Θέλτα
Γρανάδα - Εσπανιόλ
Έλτσε - Χετάφε
Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ
Οσασούνα - Μαγιόρκα

Ράγιο Βαγιεκάνο - Λεβάντε
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο

*Με έντονο χρώμα τα ματς που έχουν (μονόπλευρο) βαθμολογικό ενδιαφέρον

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα