Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα 0-1: Champions «διπλό» και μετάθεση στέψης (vid)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα 0-1: Champions «διπλό» και μετάθεση στέψης (vid)

bet365

Πολύτιμη νίκη για την Μπαρτσελόνα στο Σαν Σεμπαστιάν (1-0 την Ρεάλ Σοσιεδάδ με γκολ του Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ), με την οποία η ομάδα του Τσάβι κάνει άλμα εξόδου στο Champions League και μεταθέτει για λίγες ημέρες την μαθηματική στέψη της Ρεάλ Μαδρίτης ως πρωταθλήτρια της φετινής La Liga.

Ανάσα με άρωμα… σεντονιού για την Μπαρτσελόνα. Μετά τον αποκλεισμό από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Europa League και την εντός έδρας ήττα - σοκ από την Κάντιθ, οι Μπλαουγκράνα «απέδρασαν» από το Σαν Σεμπαστιάν (1-0 την Ρεάλ Σοσιεδάδ) και έκαναν άλμα εξόδου στο Champions League.

Συν τοις άλλοις, μετέθεσαν κατά λίγες ημέρες την μαθηματική στέψη της Ρεάλ Μαδρίτης ως πρωταθλήτριας της La Liga, αφού συν τοις άλλοις έχουν τον εξ’ αναβολής αγώνα με την Ράγιο Βαγιεκάνο (Κυριακή του Πάσχα 24/04, 22:00), όπου με νίκη η ομάδα του Τσάβι θα απέχει πλέον εννέα βαθμούς από την πέμπτη Μπέτις, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πριν από την σέντρα τίμησαν τον παλαίμαχο πλέον ποδοσφαιριστή τους Νταβίντ Θουρουτούθα και έπαιζαν τα ρέστα τους για την τετράδα, δεν είχαν στην διάθεσή τους λόγω τιμωρίας τον Νταβίντ Σίλβα, την θέση του οποίου στην ενδεκάδα πήρε ο Αντνάν Γιανουζάι.

Τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, με Ντάνι Άλβες και Ζεράρ Πικέ να επιστρέφουν από τραυματισμό και τον Ρόναλντ Αραούχο από τιμωρία, με τον Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να παίρνει στην κορυφή της γραμμής κρούσης την θέση του άφαντου Μέμφις Ντεπάι κόντρα στην Κάντιθ.

Γκολ του «Όμπα» με το «καλησπέρα»

Η Σοσιεδάδ μπήκε δυνατά και πίεσε ψηλά, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία μιας Μπαρτσελόνα που άργησε να βρει τα πατήματά της στη «Ρεάλε Αρένα» αλλά, όταν το έκανε, ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ.

Φάση διαρκείας με σουτ στο δοκάρι του Ουσμάν Ντεμπελέ και, στη συνέχεια της φάσης, συνεργασία Γκάβι - Φεράν Τόρες και ασίστ - λόμπα του τελευταίου στον Ομπαμεγιάνγκ, για να σκοράρει εξ’ επαφής ο Γκαμπονέζος με κεφαλιά (11’).

Το γρήγορο γκολ επέτρεψε στους Μπλαουγκράνα να περιμένουν τους Βάσκους στην άμυνα και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα και την άνεση του Ντεμπελέ στον κενό χώρο.

Η Σοσιεδάδ, η οποία εδώ και καιρό στερείται λόγω τραυματισμού τον αρχηγό της, πολύτιμο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, είχε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας (και την κατοχή, με 54%), χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την πολύ καλή στημένη άμυνα των Καταλανών.

Η ομάδα του Τσάβι, με τον Ντάνι Άλβες ουσιαστικά σε ρόλο κεντρικού μπακ - χαφ να δίνει ισορροπία στην μεσαία γραμμή, ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και πλησίασε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, με μακρινό πλασέ του δραστήριου Φρένκι Ντε Γιονγκ που έφυγε λίγο άουτ (29’).

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη άξια αναφοράς τελική προσπάθεια της ομάδας του Ιμανόλ Αλγουαθίλ ήρθε μόλις στο 35ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Αλεξάντερ Σόρλοτ, την οποία μπλόκαρε άνετα ο Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Η Μπάρτσα έκανε το παιχνίδι της, είχε υπομονή σε άμυνα και επίθεση και, λίγο πριν από την συμπλήρωση του 40ού λεπτού, δημιούργησε δύο μαζεμένες προϋποθέσεις για γκολ με τον Τόρες και τον Ομπαμεγιάνγκ, τα σουτ των οποίων έφυγαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Άλεξ Ρεμίρο.

Μοιραίοι Ίσακ και Σόρλοτ

Οι γηπεδούχοι δεν έδιναν καμία αίσθηση κινδύνου, αλλά στο 43’ άγγιξαν το 1-1, όταν ο Σόρλοτ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αλεξάντερ Ίσακ, με τον (πολύ ποιοτικό κατά τα άλλα) Σουηδό επιθετικό να επιβεβαιώνει ότι το γκολ δεν είναι το φόρτε του, αφού πλάσαρε απελπιστικά άουτ μόνος του προ του Τερ Στέγκεν.

Ο Σόρλοτ… ζήλεψε τον παρτενέρ του στην επίθεση και, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας, πλασάροντας με το καλάμι ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Γιανουζάι, με την Σοσιεδάδ να φορτώνει την πλευρά του Άλβες.

Ο Αραούχο αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και έδωσε την θέση του στον Έρικ Γκαρθία, την ώρα που είχε μυϊκά προβλήματα και ο Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος επίσης ζητούσε (προσωρινά έστω) αλλαγή, αν και τελικά βγήκε (ελαφρά) τραυματίας ο Ντάνι Άλβες (στην θέση του ο Σερζίνιο Ντεστ).

Οι Καταλανοί ήταν εκτός αγώνα, χωρίς όμως η Σοσιεδάδ να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί, με τον Σόρλοτ να βγαίνει ξανά στην πλάτη της άμυνας, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Τερ Στέγκεν, ο οποίος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ με το πόδι (58’).

Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν, η κατοχή της μπάλας άγγιζε το 60%, η άμυνα της Μπάρτσα… έμπαζε και δεν πίεζε σωστά, με τον Γιανουζάι να απειλεί με σέντρα σουτ - φαρμάκι, την οποία έβγαλε δύσκολα ο Τερ Στέγκεν.

Οι άφαντοι στο δεύτερο μέρος Μπλαουγκράνα έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόλις για πρώτη φορά στο 74ο λεπτό, όταν μετά από συνδυασμό Ντε Γιονγκ - Φεράν Τόρες, η μπάλα έφτασε στον Γκάμπι, ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά μόνος του στο ύψος του πέναλτι.

Εξαιτίας των πολλών τραυματισμών (με ενοχλήσεις αποχώρησε και ο ανέτοιμος Πικέ) κρατήθηκαν (ορθά) δέκα λεπτά καθυστερήσεων, στα οποία όμως οι Βάσκοι δεν απείλησαν την εστία του Τερ Στέγκεν, με τους φιλοξενούμενους, έστω και δύσκολα, να παίρνουν ένα πολύτιμο «τρίποντο».

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο - Θαλδούα (81’ Γκοροσάμπελ), Λε Νορμάντ, Θουμπέλδια, Ρίκο - Θουμπιμέντι (90’+2’ Γκεβάρα), Μίκελ Μερίνο, Γιανουζάι (87’ Μαρτίν), Ραφίνια (81’ Γκουρίντι) - Σόρλοτ, Ίσακ (87’ Πόρτου).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες (66’ λ. τρ. Ντεστ), Πικέ (82’ Λενγκλέ), Αραούχο (55’ λ. τρ. Έρικ Γκαρθία), Τζόρντι Άλμπα - Φρένκι Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Γκάβι - Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ (82’ Λούουκ Ντε Γιονγκ), Φεράν Τόρες.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 33 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 78, Μπαρτσελόνα (32) 63, Σεβίλλη 63, Ατλέτικο Μαδρίτης 61, Μπέτις 57, Ρεάλ Σοσιεδάδ 55, Βιγιαρεάλ 52, Αθλέτικ Μπιλμπάο 48.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα